Ruben Vargas (piros mezben) a svájciak első gólját lövi (Fotó: AFP)

 

SVÁJC–IZRAEL 3–0

A svájciak irányították a játékot az első félidőben, a 27. percben volt egy befújt tizenegyesük, de hosszas VAR-ozás után Nikola Dabanovics úgy ítélte meg, hogy Neta Lavi mégsem szabálytalankodott Cédric Ittennel szemben. Ettől függetlenül született svájci gól az első félidőben, Ruben Vargas lőtte közelről, felugorva, külsővel, látványos mozdulattal, 1–0. VIDEÓ ITT!

A szünet után gyorsan megduplázták előnyüket a hazaiak: Vargas beadása után Remo Freuler látványos lövését még védte Omri Glazer, de Zeki Amdouni jókor érkezett a kipattanóra, 2–0. VIDEÓ ITT!

S még mindig csak az 52. percnél járt a mérkőzés, amikor Silvan Widmer befejelte a hazaiak harmadik gólját – ezúttal a VAR a svájciakkal volt, nincs les, 3–0. VIDEÓ ITT!

Egy kis stat: a hat pont, plusz nyolcas gólkülönbségnél jobb selejtezős rajtja még nem volt a svájci válogatottnak; egyszer, az 1994-es vb előtt ért már el hasonlót két forduló során (hat pont, 9–1-es gólkülönbség). (Opta)

ROMÁNIA–FEHÉROROSZORSZÁG 2–1

A 17. percben szabadrúgásból szerezték meg a vezetést a románok: Nicolae Stanciu az öt és feles magasságában, a bal oldalról lőhette középre a labdát, a kaput vette célba, és a fehérorosz kapus segítségével el is találta, 1–0. VIDEÓ ITT!

Két perc múlva jött a következő gól: egy szöglet után röviden mentettek a vendégek, Razvan Marin visszaívelte a labdát a kapu előterébe, és Andrei Burca külsővel a kapuba balettozta, 2–0. VIDEÓ ITT!

A mérkőzés hajrájában, gyors bal oldali adogatás végén Vlagyiszlav Morozov szép lövéssel szépített, azonban az egyenlítés már nem jött össze a vendégeknek, 2–1. VIDEÓ ITT!

KOSZOVÓ–ANDORRA 1–1

A koszovóiak sokat dolgoztak az andorrai védelem áttöréséért, majdnem egy óra játék után sikerrel jártak: Milot Rashica remek kiugratásával a Lille-ben légióskodó Edon Zhegrova tört kapura, és a hosszú sarokba lőtt, 1–0. VIDEÓ ITT!

Ám amilyen sokáig tartott a vezetés megszerzése, olyan gyorsan ment az elherdálása: két perccel a hazai gól után, egy beívelt szabadrúgást követően Albert Rosas a kapuba fejelt, 1–1. VIDEÓ ITT!

Az UEFA hivatalos adatai szerint a játékidő 75 százalékában a koszovóiak birtokolták a labdát, ám ez sem volt elég a győzelemhez; Andorra ritka pontjai egyikét ünnepli.


EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ

I-CSOPORT
Svájc–Izrael 3–0 (1–0)
Genf. G:
Vargas (39.), Amdouni (48.), Widmer (52.)
Románia–Fehéroroszország 2–1
(2–0)
Bukarest. G: Stanciu (17.), Burca (19.), ill. Morozov (86.)
Koszovó–Andorra 1–1
(0–0)
Pristina. G: Zhegrova (59.), ill. Rosas (61.)

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svájc 2 2 8–0 +8  6
2. Románia 2 2 4–1 +3  6
3. Koszovó 2 2 2–2 0 2
4. Andorra 2 1 1 1–3 –2  1
5. Izrael 2 1 1 1–4 –3  1
6. Fehéroroszország 2 2 1–7 –6  0