Eb 2024: remek hajrát vágtak ki, simán nyertek a skótok

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.03.25. 17:02
null
John McGinn a skótok vezető gólját lövi (Fotó: Getty Images)
Skócia labdarúgó-válogatottja 3–0-ra legyőzte Ciprust a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének szombat délutáni glasgow-i mérkőzésén.

 

A skót válogatott a kezdéstől fölényben játszott, és az első félidő derekán góllá érett a kezdeményezőbb futballja: a 21. percben Andrew Robertson kapott jó kiugratást a bal oldalon, a csapatkapitány középre emelt, és az egyik ciprusin felpattanó labdát John McGinn közelről a kapuba vágta, 1–0. VIDEÓ ITT!

Egy kis stat: McGinn a 16. gólját szerezte a válogatottban, a jelenlegi skót keretben ő a legeredményesebb játékos.

A skótok a folytatást is kézben tartották, a ciprusi csapat erejéből egy-egy ellencsapáskára futotta csak, a hazaiak most debütáló kapusának, Angus Gunn-nak kevés védeni valója akadt.

A 87. percben aztán a hazaiak megadták a kegyelemdöfést, méghozzá három cserejátékos akciója révén: a ciprusiak labdát vesztettek a saját térfelük közepén, Ryan Christie jobbról beadott, Lyndon Dykes lefejelte a labdát, s a berobbanó Scott McTominay egy igazítást követően, éles szögből, estében a kapuba emelt, 2–0. VIDEÓ ITT!

S ha már becserélték szűk fél órára, McTominay rúgott még egy gólt: a Manchester United középpályása a Robertsontól kapott passzt a tizenegyespont közeléből lőtte a vendégek kapujába a 93. percben, háromra növelve válogatottbeli góljainak számát, 3–0. VIDEÓ ITT!

Egy kis stat: Scott McTominay csupán az ötödik skót labdarúgó, aki csereként beállva két gólt szerzett a válogatottban. Előtte David Hopkin (1997), Billy Dodds (1998), Chris Burke (2006) és a most gólpasszig jutó Lyndon Dykes (2022) tette ezt meg. (Opta)


EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
Skócia–Ciprus 3–0
(1–0)
Glasgow. G: McGinn (21.), McTominay (87., 90+3.). K: Joanu (Ciprus, 90+5.)
Spanyolország–Norvégia 3–0
(1–0)
Málaga. G: Olmo (13.), Joselu (84., 85.)

KÖVETKEZIK
Március 28., kedd

Grúzia–Norvégia
Skócia–Spanyolország
Szabadnapos: Ciprus

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik