Videó: amikor Kleinheisler bombagólt lőtt és először győztünk Rossival

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2021.05.31. 09:36
null
Sallai Roland (11) és Kleinheisler László (15) volt a görögök elleni győzelem két főszereplője (Fotó: Szabó Miklós)
Már csak bő két hét, és a magyar labdarúgó-válogatott június 15-én 18 órától a Puskás Arénában a címvédő Portugália ellen bemutatkozik az Európa-bajnokságon. A Nemzeti Sport Online-on tovább hangolódunk az év legnagyobb futballeseményére. „Amikor” sorozatunkban ezúttal a görögök elleni 2018. szeptemberi  Nemzetek Ligája-találkozót idézzük fel, amikor Kleinheisler László bombagólt lőtt, Marco Rossi pedig szövetségi kapitányként első győzelmét ünnepelhette a válogatott kispadján. 

Miután 2018 tavaszán a magyar labdarúgó-válogatott csak szenvedett és négy felkészülési meccsen csupán egyetlen döntetlent ért el a belga „nagypapa", Georges Leekens irányításával, az MLSZ vezetése úgy döntött, hogy a Honvéddal egy évvel előtte bajnokságot nyerő és a magyar közeget jól ismerő Marco Rossit nevezi ki szövetségi kapitánynak. Az olasz szakembernek nem volt ideje a kísérletezésre, hiszen mindjárt tétmérkőzésen, a finnországi Nemzetek Ligája-találkozón mutatkozott be, ráadásul 1–0-s vereséggel. Néhány nappal később hazai pályán a görögök ellen lehetett javítani, ugyancsak az NL-ben, ráadásul zárt kapuk mögött. (Akkor még nem a vírus, hanem az UEFA fegyelmi bizottságának döntése miatt.)

Nos, Rossi válogatottjának látványos gólokkal sikerült kiharcolnia a 2017 novembere óta várt győzelmet (Costa Rica legyőzését követően egymás után öt meccsen maradt nyeretlen a válogatott, az öt közül négyen ki is kapott) a nemzeti csapatban először eredményes Sallai Roland találatát egy parádés fejjáték előzte meg, Kleinheisler László bombája pedig az oslóit is felülmúlta. Az itáliai kapitány akkor még kereste az ideális csapatát, de a görögök ellen a Groupama Arénában pályára lépő játékosok közül kilencen – a két gólszerzőn kívül Gulácsi Péter, Lang Ádám, Fiola Attila, Nagy Ádám, Varga Roland, Lovrencsics Gergő és Szalai Ádám – most is ott vannak az Eb-re készülő bő keretben.

A 2–1-es siker tulajdonképpen a magyar válogatott első lépése volt az Európa-bajnoki részvétel felé vezető, több mint kétéves, göröngyökkel teli úton. Ha ugyanis nincs az a diadal, akkor a csoportmásodik hely sem jön össze az NL-ben, és akkor pótselejtező sincs az Európa-bajnokságra…

2017. Nemzetek Ligája, Magyarország–Görögország 2–1


EB 2020, AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN)
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik