Válogatott: Nego az első perctől tudta, fantasztikus dolgok várnak rá Magyarországon

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2021.06.12. 11:00
„Elég későn jött az egyenlítő gól, talán a legtöbben már ki is kapcsolták otthon a tévéjüket, mert azt hitték, ez a meccs már eldőlt” – idézte fel Loic Nego, milyen gondolatok futottak át az agyán, miután a 88. percben betalált Izland ellen. Attól a pillanattól tudta, hogy fantasztikus dolgok várnak rá Magyarországon, ahogy megérkezett ide. Azt hitte, nehezebben fogadják a magyar válogatottnál, de meglepetésére nagyon könnyen ment a beilleszkedés. Folytatjuk sorozatunkat – Ez a csapatunk!        

Az édesanyja a mai napig emlegeti,gyerekként mennyire megőrült a futballérta magyar válogatott Párizsban született játékosa, aki úgy véli,karrierje során hozott rossz döntéseket, de egyiket sem bánta meg.

„Ha azt nézem, most hol vagyok, meddig jutottam, akkor azt mondom, mindennek így kellett történnie”– véli a Mol Fehérvár 30 éves labdarúgója, aki vajmi keveset tudott Magyarországról, amikor 2013-ban az Újpesthez igazolt, de azt már akkor érezte, hogyitt fantasztikus dolgok várnak rá.

Loic Nego videónkban arról is beszél, miképpen várja a franciák elleni mérkőzést, s hogyan élte meg, hogy U19-es Európa-bajnokként a francia felnőttválogatottba később nem hívták meg. Szóba kerül az is, hogyan áll a magyar nyelvvel, hiszen korábban a Nemzeti Sportnak azt mondta,szívesen nyilatkozna magyarul valamelyik Eb-csoportmeccs után.

A MAGYAR EB-KERET
KAPUSOK: Bogdán Ádám
(Ferencváros),Dibusz Dénes(Ferencváros),Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország)
VÉDŐK:
Bolla Bendegúz(Mol Fehérvár),Botka Endre(Ferencváros),Fiola Attila(Mol Fehérvár),Kecskés Ákos(Lugano – Svájc),Lang Ádám(Omonia – Ciprus),Lovrencsics Gergő(Ferencváros),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila(Fenerbahce – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Cseri Tamás(Mezőkövesd),Gazdag Dániel(Bp. Honvéd),Holender Filip(Partizan Beograd – Szerbia),Kleinheisler László(NK Osijek – Horvátország),Nagy Ádám(Bristol City – Anglia),Loic Nego(Mol Fehérvár),Schäfer András(DAC – Szlovákia),Sigér Dávid(Ferencváros)
TÁMADÓK:Hahn János(Paksi FC),Nikolics Nemanja(Mol Fehérvár),Sallai Roland(Freiburg – Németország),Schön Szabolcs(FC Dallas – Egyesült Államok),Szalai Ádám(Mainz – Németország),Varga Kevin(Kasimpasa – Törökország),Varga Roland(MTK Budapest)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi(olasz)

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik