Válogatott: 3 hét karantén után edzésben a bolgárok csapatkapitánya

Vágólapra másolva!
2020.09.29. 08:47
null
Zanev (labdával) bízik benne, hogy az októberi meccseken újra szerepelhet a válogatottban (Fotó: AFP, archív)
Ismét edzésbe állhat a Magyarország elleni Eb-pótselejtezőre készülő bolgár válogatott tüdőgyulladásból felgyógyuló csapatkapitánya, Petar Zanev.

 

A Tema szport beszámolója szerint a CSZKA Szófia 34 éves hátvédje, Petar Zanev a héten ismét részt vesz klubcsapata gyakorlásain, ám egyelőre csak fokozatos terhelést kaphat. Pozitív koronavírustesztje után a labdarúgó az elmúlt három hetet karanténban töltötte, a fertőzés szövődményeként tüdőgyulladás döntötte le a lábáról, ám bízik benne, hogy októberben visszatérhet a pályára.

A 44-szeres válogatott játékos a hónap elején Írország ellen (1–1) még kezdő volt a Nemzetek Ligájában, majd pozitív lett a vírustesztje, a walesiek elleni, 1–0-ra elveszített idegenbeli meccsen már nem is volt tagja a keretnek.

„Eddig csak a sétát engedélyezték, de remélem, mielőbb visszanyerem az erőmet – idézte a bolgár sportportál a nemzeti együttes csapatkapitányát. – Szerencsére a vérvétel és a tüdőgyógyászati vizsgálat is kedvező eredményeket hozott. Mivel több hetet kihagytam, tudom, semmit sem siettethetek. Remélem, a szervezetem jól reagál a terhelésre, mert októbertől már a pályán szeretném segíteni a klubomat – és a válogatottat.”

A bolgár válogatott szövetségi kapitánya, Georgi Dermendzsiev szerdán hirdethet keretet a Magyarország elleni, október 8-i Eb-selejtezőre.

EB-PÓTSELEJTEZŐ, NL-RÁJÁTSZÁS, A-LIGA (2018–2019-es kiírás)
Október 8.

20.45: Bulgária–Magyarország
November 12.
20.45:
Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik