Liverpool: Van Dijk döntött, nem játszik az Európa-bajnokságon

Vágólapra másolva!
2021.05.12. 12:36
null
Van Dijk (jobbra) kihagyja az Eb-t (Fotó: AFP)
Virgil van Dijk, az angol élvonalbeli Liverpool holland válogatott labdarúgója a klub hivatalos honlapjának adott interjúban bejelentette, nem vesz részt a nyári, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

 

 

A júliusban a 30. életévét betöltő hátvéd októberben keresztszalag-szakadást szenvedett. Bár a kiváló futballista felépülése jól halad, úgy döntött, inkább a következő idény kezdetére szeretne fókuszálni, ezért kihagyja az Eb-t.

„Hét hónapja sérültem meg, hosszú út áll mögöttem
– idézi a liverpoolfc.com Van Dijkot. Döntenem kellett az Eb-részvételről. Úgy érzem, a jó döntés az, hogy nem játszok a tornán. Természetesen szomorú vagyok, hogy nem vezethetem a hazámat az Eb-n, de meg kell barátkoznunk a helyzettel.”

Van Dijk 2015-ben mutatkozott be a nemzeti együttesben, 2018 óta ő a holland válogatott csapatkapitánya. A Liverpool játékosa még nem játszott Európa-bajnokságon vagy világbajnokságon. Az oranje a 2016-os Eb-re és a 2018-as vb-re nem jutott ki.

Hollandia az idei Eb-n Ukrajnával, Ausztriával és Észak-Macedóniával küzd meg a csoportkörben. Mindhárom csoportmeccsét hazai pályán, az amszterdami Johan Cruyff Arénában játssza.


 

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik