FFT: vajon most sikerül Angliának a nagy áttörés?

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.05.30. 15:48
Végre kezdődik az Európa-bajnokság! A FourFourTwo megkérdezte, a sokra hivatott angol válogatott tagjai közül mit remél a tornától Raheem Sterling és Dominic Calvert-Lewin, míg Harry Winter, a Times szakírója azt is tudja, Anglia miért szenved mindig annyira az Eb-ken...

Anglia Európa-bajnokságon nyújtott teljesítménye nem éppen szívderítő olvasmány, most azonban hosszú évek óta a legtehetségesebb generáció várhatja optimistán a nyarat. És a srácok azt mondják, hogy nem akarják elszúrni…

Három évvel ezelőtt, a 2018-as világbajnokságon Raheem Sterling a saját bőrén tapasztalta meg az igazságot, amely általában vonatkozik az angol válogatott nagy tornákon nyújtott teljesítményére. A jelenlegi szövetségi kapitány, Gareth Southgate ugyanezt élte át 1996-ban, hat évvel korábban, az 1990-es vb-n pedig Bobby Robson és játékosai.

Ez volt Anglia három legsikeresebb tornája 1966 óta. De nem számít, milyen jól teljesít a csapat, mennyit emel a nemzeten, mindig marad az egyszerű, de kegyetlen valóság: az ilyen világversenyeken, ha nem a tiéd az utolsó állva maradt csapat, tulajdonképpen vereséget szenvedtél, összetört a szíved, és sajnálkozva mész haza.

De Sterling és társai nem akarják többet azt gondolni, hogy egy kicsivel többet is tehettek volna. Semmit sem szeretnének bánni. A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik