Hét góllal hangoltak a németek az Eb-re!

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.06.07. 20:40
null
Szűk egy héttel az Eb előtt egy laza hét eggyel hangoltak (Fotó: AFP)
Az Európa-bajnokságra készülő német labdarúgó-válogatott 7–1-re megverte odahaza Lettországot felkészülési mérkőzésen.



EB 2020, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Németország–Lettország 7–1 (5–0)

Düsseldorf,Merkur Spiel-Arena.1000néző.V:Dabanovics (montenegrói)
Németország:
Neuer – M. Ginter, Hummels, Rüdiger (Süle, 61.) – Kimmich, T. Kroos, Gündogan (Can, 61.), Gosens (C. Günter, 61.), T. Müller (Musiala, 77.) – Havertz (Werner, a szünetben), Gnabry (L. Sané, a szünetben).Szövetségi kapitány:Joachim Löw
Lettország:Ozols – Fjodorovs, Cernomordijs, Oss (Tarasovs, a szünetben), Jurkovskis – Karklins (Krollis, 61.), Emsis, J. Ikaunieks (Maksimenko, a szünetben), Zjuzins (Saveljevs, 68.), Ciganiks (Jaunzems, 68.) – Uldrikis (Varslavans, 80.).Szövetségi kapitány:Dainis Kazakevics
G:Gosens (20.), Gündogan (21.), T. Müller (30.), Ozols (39. – öngól), Gnabry (45.), Werner (50.), L. Sané (76.), ill. Saveljevs (75.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Apa, ez a bordó mezes csapat nagyon gyenge, biztosan túl sok pálinkát ittak – jegyezte meg a gyermekem az óvodában és a futballközvetítések alatt összeszedett minden bölcsességét megvillantva a német–lett első mérkőzés félidejében, majd gyorsan álomba merült.

Olyan sokról nem is maradt le, a szünetben, majd a második félidőben Joachim Löw pályára küldte Emre Cant, Niklas Sülét, Cristian Güntert, Leroy Sanét és Timo Wernert is, utóbbi szinte első labdaérintésével betalált, de ekkorra már régen eldőlt a mérkőzés. Az első félidőben ugyanis a nagy lendülettel játszó németek öt gólt szereztek, Kai Havertz, Joshua Kimmich, Thomas Müller és Serge Gnabry fantáziadúsan, kreatívan futballozva többször is szétcincálta a lett védelmet.

Néha úgy tűnt, az a mérkőzés nagy kérdése, hogy labdába ér-e kézzel a 100. válogatottságát ünneplő Manuel Neuer.

Nos, a német kapus még gólt is kapott, a Serie C-ben, a Mantovában futballozó, csereként pályára lépő Aleksejs Saveljevs ráadásul több szempontból is élete gólját szerezte – a középkezdés után aztán Müller önzetlenül szolgálta ki Leroy Sanét, aki nagyon szépen kijátszott akciót koronázott meg egy közeli góllal.

Müller gyorsan le is ment a pályáról, mosolyogva adta át a helyét fiatal müncheni csapattársának, Jamal Musialának. A Müllerrel együtt az Eb-re a válogatottba visszatérő rutinos védő, Mats Hummels nagyon szeretett volna gólt rúgni, de három zicceréből egyet sem értékesített, a koronavírusból felépülő Toni Kroos formáján és futómennyiségén nem látszott meg a kihagyás.

Elég baj az a németek csoportbeli ellenfeleinek, közöttük nekünk, magyaroknak, mert miközben egyes kis óvodások vígan szuszogtak már az ágyukban, készülve a másnapi kalandokra, Kroosék leendő ellenfelei közül páran biztosan álmatlanul forgolódtak hétfő este...7–1

PERCRŐL PERCRE

Hét egy, megremegtek picit a brazilok is. De mit is mond a bölcsesség a főpróbáról és az előadásról?

90+2. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90. perc Két perc a ráadás.

88. perc Musiala lő ballal 16-ról a bal alsó mellé.

82. perc Musiala ad be balról ballal önzetlenül, Hummels ballal három méterről a földön fekvő kapusba lő! Nagyon gólt akar lőni a veterán bekk.


80. perc Uldrikist Renars Varslavans váltja.


77. perc Jamal Musiala be, Müller be, müncheniek egymás között.

76. PERC GÓLRA GÓL, Müller passzát LEROY SANÉ ballal három méterről, középről a jobb alsóba rúgja. Sakk-matt: 7–1!

75. PERC MICSODA GÓL, Süle mellől egy bedobás után ALEKSEJS SAVELJEVS jobbal a jobb felsőbe lő, középről, jó 21 méterről. 6–1!

72. perc Hopp, Müller passzát Hummels az ötös bal sarka mellől ballal az oldalhálóba vágja!

69. perc Can passzát Müller jobbról, éles szögből, hét méterről jobbal a rövid felső sarok mellé nyesi, centiméterekkel!

68. perc Ciganikst Alvis Jaunzems, Zjuzinst Aleksejs Saveljevs váltja a letteknél.

67. perc Hummels elé csorog egy bal oldali beadás, a védő ballal 12-ről a léc fölé lő.

65. perc Werner ad be balról a szélre húzódva, ballal, Sané nem lő jobbal tízről, alibipassz, Ginter elrontja. Werner keresztpasszát aztán Kimmich remekül adja be jobbal az alapvonalról, jobbról már, Sané jobbal tízről a léc fölé lő!

64. perc Müller lő ballal nem sokkal a bal alsó mellé 18-ról, kissé balról, Süle előretörése után.

62. perc Ginter kimegy Löwhöz, rákérdez, ő marad-e. Marad.

61. perc Tömeges cserék, újfent. Antonio Rüdiger le, Niklas Süle be, Karklins le, Raimonds Krollis be, Gosens le, Christian Günter be, Gündogant meg Emre Can váltja.

60. perc Ginter jobb oldali beadását Werner hétről Cernomordijsba fejeli.

55. perc A lettek nagyon várják már a végét, Gündogan nem nyugszik, odalép keményen egy bekknek, viszi a lendület.

50. PERC GÓLLAL, Sané passzol Kimmichhez, ő jobbról jobbal laposan középre ad, hat méterről jobbal a jobb alsóba passzol TIMO WERNER. A kapus beleért, de bent a labda, Ciganiks megint nem figyelt. 6–0!

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Tömeges cserék, nyilván: Vitaljis Maksimenko be, Ikaunieks le, Timo Werner és Leroy Sané be, Havertz és Gnabry le. Igors Tarasovs meg Osst váltja.

Weltfussball.de
Weltfussball.de



45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. PERC MICSODA GÓL! Hummels indít a felező környékéről jobb külsővel, SERGE GNABRY jobbal tízről, kissé jobbról a jobb felsőbe lő. 5–0!

39. PERC ITT A NEGYEDIK, KAI HAVERTZ adja jobbal középre a Kroos fantasztikus passzát továbbító Müller labdáját, az ötös jobb sarka mellől, a lett kapus, ROBERTS OZOLS jobb lábbal kirúgná a labdát, de a sarkáról a jobb alsóba pattan a labda. 4–0!

31. perc Müller kemény belépője után Ilkay Gündogan ésMarcis Oss dulakodik egy jó, sárga lap ide és oda is.

Arra mennek a belga karmesterek...


28. perc Uldrikis eladott labdáját Rüdiger jobbal 19-ről, középről a jobb alsó mellé szúrja. Nem is sokkal! A lett ék kvázi szűrő olykor.

27. PERC ÚJABB TALÁLAT, Gnabry futtatja a balon Gosent, aki ballal laposan középre ad, THOMAS MÜLLER meg jobbal hat méterről, középről laposan a kapu közepébe lő. 3–0!


A német 100-szoros válogatottak listája ITT!

25. perc Kapufa, Gosens lapos átadását Kimmich kissé jobbról, tízről a jobb oldali kapufa tövére vágja.

21. PERC ÉS ITT A GÓL, Havertz passzát ILKAY GÜNDOGAN a 16-os elől odaadja Karklinsnek, aki udvariasan visszaszolgáltatja a labdát, a német meg 15-ről, középről, ballal a jobb felső sarokba bombázza a labdát, külsővel. 2–0!

20. PERC ITT A GÓL! Havertz passzát ROBIN GOSENS a jobb felsőbe vágja ballal, az ötös bal sarka elől, hat méterről. 1–0!

19. perc Arturs Zjuzins kap sárga lapot Gündogan lerántásáért.

13. perc Helyzet, Ginter ad be jobbról jobbal, Gnabry előtt elsuhan a jobb alsó előtt az ötösön Cernomordijs által kissé sután megfejelt labda. Végül is mentés lett a csukafejes így is..

12. perc A közönség megtapsolja néha az egészségügyi dolgozókat, a játékosok a pályán vigyáznak arra, hogy ne kerüljenek veszélyes helyzetbe, a távolságtartást néha maximálisan betartják.

2. perc Havertz lő ballal nem sokkal a bal alsó mellé 15-ről, kissé balról.

1. perc Helyzettel, Müller lő jobbal Ozols jobb lábára az ötös jobb sarkáról, Kimmich mesteri indítását követően.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak fehér mezben és fekete nadrágban, a vendégek bordó mezben és fehér nadrágban.




Egy kis örökmérleg: 3 mérkőzés, 2 német siker és egy iksz, 6, ill. 1 rúgott góllal.

A német válogatott a tervek szerint kedden utazik a bajorországi Herzogenaurachba, az Eb alatti főhadiszállására. A gárda Münchenben játssza mindhárom csoportmeccsét: június 15-én a világbajnok franciák, 19-én a címvédő portugál és 23-án a szintén társrendező magyar csapat ellen.

A düsseldorfi egészségügyi hatóságok ugyancsak felvették a kapcsolatot a Német Labdarúgó-szövetséggel a hétfői mérkőzés megrendezése kapcsán. A döntéshozók arra jutottak, hogy megtartják a találkozót.

„Az edzőtáborban elvégzett összes teszt negatív volt, mind a játékosoknál, mind pedig a stábtagoknál. Minden szükséges lépést megtettünk az említett játékos elszigetelésére, hogy ne érintkezhessen a többiekkel, és azokat is izoláltuk, akik szoros kapcsolatban voltak vele” – áll a közleményben.

A Lett Labdarúgó-szövetség közleményben jelezte, hogy egy meg nem nevezett játékosa pozitív koronavírustesztet produkált. Lettország a tervek szerint hétfő este a magyar válogatottal azonos Eb-csoportban szereplő Németországgal játszik felkészülési mérkőzést. A két válogatott időközben megerősítette, a teszteredmény ellenére is megtartják a meccset.


Mindeddig a bajor tartományi vezetést nem adott garanciát az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA) arra, hogy nézők lehessenek a müncheni mérkőzéseken. Az UEFA végrehajtó bizottsága április végén úgy döntött, hogy München a helyszínek között marad, ugyanakkor a szövetség azt akarta, hogy meccsenként legalább 14 500 néző leülhessen az Allianz Aréna lelátójára.

A Bayern München otthona, az Allianz Aréna húszszázalékos kihasználtság mellett működhet a kontinenstorna alatt. Markus Söder bajor miniszterelnök elmondta, ez komoly teszt lesz arra, hogy a jövőben további sporteseményeket is szurkolók előtt rendezhessenek.

A 2014-es világbajnok nationalelf Münchenben játssza csoportmérkőzéseit a jövő pénteken kezdődő, részben budapesti Eb-n: június 15-én a vb-aranyérmes francia, június 19-én az Eb-címvédő portugál, míg június 23-án a magyar válogatott lesz az ellenfele.

A jelenleg az ausztriai Seefeldben készülő németek hétfőn Düsseldorfban a lettek ellen vívják utolsó felkészülési mérkőzésüket a kontinenstorna előtt, majd beköltöznek a csapat edzőtáborába Herzogenaurachba.

„A karanténra azért nincs szükség, mert a négy játékos a portói BL-döntő után nem tartózkodott még 24 órát sem Nagy-Britanniában” – fogalmazott Bierhoff.

Oliver Bierhoff igazgató szombaton azt mondta: a győztes gólt szerző Kai Havertz, csapattársai, Timo Werner és Antonio Rüdiger, valamint a manchesteri Ilkay Gündogan is folytathatja az Eb-felkészülést Joachim Löw csapatával.

Nem kell karanténba mennie a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea három, illetve a döntős Manchester City egy német válogatott játékosának sem a labdarúgócsapatuk hétfői hazatérése után.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A NÉMETORSZÁG–LETTORSZÁG LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik