Eb 2020: zárt kapus meccsektől tart a németek legendája

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.25. 18:11
Oliver Bierhoff, a német labdarúgó-válogatott menedzsere attól tart, hogy számos mérkőzést zárt kapuk mögött kell lejátszani a jövő nyárra halasztott, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon a koronavírus-járvány miatt.

A korábbi kiváló, hetvenszeres válogatott csatár úgy fogalmazott, izolált körülmények között, úgynevezett buborékban hatékonyan megóvhatják a csapatokat, de a közönség beengedésének kérdése sokkal nehezebb és kritikusabb.

„Nagy kérdés számomra, hogy a torna egyben szurkolói fesztivál lesz-e, vagy csak mérkőzésekből álló labdarúgó Európa-bajnokság” – mondta Bierhoff.

Hozzátette, a világjárvány ellenére nem számít arra, hogy elmarad a kontinenstorna, de a nézők esetleges kizárását el kell majd fogadni.

„A Bajnokok Ligájában is láttuk, hogy működhet. Még akkor is, ha közel sem volt olyan, amilyen szokott. Még a Bayern-szurkolók is azt mondták, bár örültek a végső sikernek, mégis hiányoltak valamit. És ez addig így marad, amíg a szurkolókat nem engedik be a stadionba” – magyarázta Bierhoff.

Az Európa-bajnokságnak 2021. június 11. és július 11. között Amszterdam, Baki, Bilbao, Bukarest, Budapest, Koppenhága, Dublin, Glasgow, London, München, Róma és Szentpétervár ad otthont. A magyar fővárosban három csoportmérkőzés és egy nyolcaddöntő lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik