Eb 2020: Többet kell védekeznünk, mint eddig – Luis Enrique

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.07.05. 22:23
null
Luis Enrique szerint fontos, hogy minél többet birtokolják a labdát (Fotó: AFP)
Luis Enrique szerint a mérkőzés alatt többet kell védekezniük, de a legfontosabb az lesz az olaszok ellen, hogy minél többet birtokolják a labdát – mondta a tréner a spanyolok Eb-elődöntő előtti hivatalos sajtótájékoztatóján.

 

Tegnap Aymeric Laporte és néhány játékos nem edzett, mivel kaptak egy kis szabadidőt. Biciklizhettek, vagy ami éppen jólesett nekik. Egyedül Pablo Sarabia volt az, aki azért nem edzett, mert holnap nem tud pályára lépni – kezdte gondolatait a spanyol szövetségi kapitány. Azt is elmondta, megérdemelték, hogy a tizenegyeseket követően ők jussanak tovább, de most csak a keddi mérkőzésre koncentrálnak.– Célunk, hogy szép játékot játsszunk és száz százalékon pörögjünk.”

Luis Enrique arról is beszélt, hogy noha a spanyol válogatott nagyon sokat birtokolja a labdát, ha Olaszország elveszi azt, akkor sem esnek kétségbe, hiszen az olaszoknak is élvezniük kell a játékot. „Képesek labda nélkül is játszani, de sokkal kényelmesebb, ha náluk van. Elsősorban az lesz a célunk, hogy minél többet birtokoljuk a labdát. A mérkőzés alatt szerintem többet kell védekeznünk, mint a többi csapat ellen, de remélem, hogy ez nem így lesz.”

Magáról annyit mondott, mindig a legjobbját szeretné nyújtani a munkájában, s a stábja mindenben segíti, ami nagyon sokat jelent számára.

„Nem edzettünk a Wembleyben, mert nem kaptunk erre engedélyt. Nem örülünk ennek, hiszen ez biztosan nagyszerű élmény lett volna a játékosoknak, de elfogadtuk ezt a döntést” – folytatta gondolatait Luis Enrique. Emellett Laporte helyzetéről is kérdezték, akiről elmondta, hogy eddig nagyszerűen teljesített a spanyol válogatottban. „Azt nyújtja, amire számítottunk, támadásban és védekezésben is nagyszerű középhátvéd. Elégedettek vagyunk, hogy Laporte minket választott.”

A tréner azt is megemlítette, reméli, hogy több spanyol és olasz szurkoló lesz, mint angol, de ez nem változtat azon, hogy a mérkőzésre koncentrálnak.

A sajtótájékoztatón a spanyolok középpályása, Pedri is nyilatkozott. Őt arról is kérdezték, hogy miben fejlődhetne még. „A lövésekben és a tizenhatoshoz való felfutásban még fejlődnöm kell. De ezt tudom fejleszteni, és erre az edzőm és a játékostársaim is emlékeztetnek.”

Az FC Barcelona középpályása arról is beszélt, hogy a mérkőzés utáni napokban fáradt, de próbál minél többet pihenni, megfelelően étkezni és hidratálni. „A modern futballban ha a legjobb akarsz lenni, akkor a fizikumodat is fejleszteni kell, ez a kettő nem jár külön utakon.”

A fiatal futballista a mérkőzésről elmondta, mindkét csapatnak nagyszerű középpályája van minőségi játékosokkal, s ez nagyban befolyásolja a találkozó kimenetelét. „A kérdés csupán az, hogy melyik középpálya hibázik többet. A legfontosabb a csapat és az, hogy mindenki mindent megtegyen a sikerért” – zárta gondolatait Pedri.

Az olasz válogatott sajtótájékoztatóján elhangzott nyilatkozatokról ITT olvashat!

EURÓPA-BAJNOKSÁG
ELŐDÖNTŐ, KEDD
OLASZORSZÁG–SPANYOLORSZÁG – élőben az NSO-n!

London, Wembley, 21.00 (Tv: M4 Sport). Vezeti: Brych (német)

OLASZORSZÁG KERETE
KAPUSOK: 21 – Gianluigi Donnarumma (AC Milan), 26 – Alex Meret (Napoli), 1 – Salvatore Sirigu (Torino)
VÉDŐK: 15 – Francesco Acerbi (Lazio), 23 – Alessandro Bastoni (Internazionale), 19 – Leonardo Bonucci (Juventus), 3 – Giorgio Chiellini (Juventus), 2 – Giovanni Di Lorenzo (Napoli), 13 – Emerson Palmieri (Chelsea – Anglia), 24 – Alessandro Florenzi (Paris Saint-Germain – Franciaország), 4 – Leonardo Spinazzola (AS Roma), 25 – Rafael Tolói (Atalanta)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 18 – Nicolo Barella (Internazionale), 16 – Bryan Cristante (AS Roma), 8 – Jorginho (Chelsea – Anglia), 5 – Manuel Locatelli (Sassuolo), 7 – Gaetano Castrovilli (Fiorentina), 12 – Matteo Pessina (Atalanta), 6 – Marco Verratti (PSG – Franciaország)
TÁMADÓK: 9 – Andrea Belotti (Torino), 11 – Domenico Berardi (Sassuolo), 20 – Federico Bernardeschi (Juventus), 14 – Federico Chiesa (Juventus), 17 – Ciro Immobile (Lazio), 10 – Lorenzo Insigne (Napoli), 22 – Giacomo Raspadori (Sassuolo)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Roberto Mancini

SPANYOLORSZÁG KERETE
KAPUSOK
: 23 – Unai Simón (Athletic Bilbao), 1 – David de Gea (Manchester United – Anglia), 13 – Robert Sánchez (Brighton – Anglia)
VÉDŐK: 14 – José Gaya (Valencia), 18 – Jordi Alba (Barcelona), 4 – Pau Torres (Villarreal), 24 – Aymeric Laporte (Manchester City – Anglia), 12 – Eric García (Manchester City – Anglia), 3 – Diego Llorente (Leeds United – Anglia), 2 – César Azpilicueta (Chelsea – Anglia)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 6 – Marcos Llorente (Atlético Madrid), 5 – Sergio Busquets (Barcelona), 16 – Rodri (Manchester City – Anglia), 26 – Pedri (Barcelona), 10 – Thiago Alcantara (Liverpool – Anglia), 8 – Koke (Atlético Madrid), 17 – Fabián Ruiz (Napoli – Olaszország)
TÁMADÓK: 19 – Dani Olmo (RB Leipzig – Németország), 21 – Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), 7 – Álvaro Morata (Juventus – Olaszország), 9 – Gerard Moreno (Villarreal), 11 – Ferran Torres (Manchester City – Anglia), 20 – Adama Traoré (Wolverhampton – Anglia), 22 – Pablo Sarabia (PSG – Franciaország)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Luis Enrique

AZ EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
NYOLCADDÖNTŐ
Június 26., szombat, 18.00
Amszterdam
Wales–Dánia 0–4
Június 26., szombat, 21.00
London
Olaszország–Ausztria 2–1 – h. u.
Június 27., vasárnap, 18.00
Budapest
Hollandia–Csehország 0–2
Június 27., vasárnap, 21.00
Sevilla
Belgium–Portugália 1–0
Június 28., hétfő, 18.00
Koppenhága
Horvátország–Spanyolország 3–5 – h. u.
Június 28., hétfő, 21.00
Bukarest
Franciaország–Svájc 3–3 – 11-esekkel: 4–5
Június 29., kedd, 18.00
London
Anglia–Németország 2–0
Június 29., kedd, 21.00
Glasgow
Svédország–Ukrajna 1–2 – h. u.
NEGYEDDÖNTŐ
Július 2., péntek, 18.00
Szentpétervár
Svájc–Spanyolország 1–1 – 11-esekkel 1–3
Július 2., péntek, 21.00
München
Belgium–Olaszország 1–2
Július 3., szombat, 18.00
Baki
Csehország–Dánia 1–2
Július 3., szombat, 21.00
Róma
Ukrajna–Anglia 0–4
ELŐDÖNTŐ
Július 6., kedd, 21.00
London
Olaszország–Spanyolország
Július 7., szerda, 21.00
London
Anglia–Dánia
DÖNTŐ
Július 11., vasárnap, 21.00
London
az elődöntő győztesei
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik