Eb 2020: Thierry Henry visszatér a belgák edzői stábjába

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.30. 20:02
null
Thierry Henry ott lesz az Európa-bajnokságon (Fotó: AFP)
Thierry Henry visszatér a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő belga labdarúgó-válogatott edzői stábjába – közölte az MTI.

 

A belga szövetség vasárnap közösségi oldalain bejelentette, hogy a 43 éves francia szakember a kontinensbajnokságon a spanyol Roberto Martinez szövetségi kapitány munkáját segíti.

Thierry Henry az Eb-n a BBC szakértői csapatát erősítette volna, de a belgáktól érkező felkérés után – amely lehetőséget saját elmondása szerint „lehetetlen volt visszautasítani″ – ennek nem tud eleget tenni, amit már a műsorszolgáltató is megerősített.

A játékosként világbajnok és Európa-bajnok Henry 2014 decemberében vonult vissza, azt követően egykori klubja, az Arsenal utánpótlásában dolgozott, majd 2016 és 2018 között a belga válogatott másodedzőjeként tevékenykedett, és részt vállalt a világbajnoki bronzérem megszerzéséből.

Később három hónapig ült az AS Monaco kispadján, majd 2019 novemberétől irányította a Montreal Impact csapatát, amelyből családi okokra hivatkozva február végén távozott.

A FIFA-világranglistán változatlanul első belgák sorrendben az oroszokkal, a dánokkal és a finnekkel találkoznak a kontinensviadal csoportkörében, Szentpéterváron, valamint Koppenhágában. Egyelőre nem tudni, hogy pályára léphet-e a válogatottban a Manchester City játékosa, a Bajnokok Ligája-döntőjének 60. percében orrcsonttörést szenvedő Kevin De Bruyne (mint ismert, a manchesteriek szombaton 1–0-ás vereséget szenvedett a Chelsea-től a fináléban).

EURÓPA-BAJNOKSÁG
B-CSOPORT (KOPPENHÁGA, SZENTPÉTERVÁR)
Június 12., szombat, 18.00
Koppenhága
Dánia–Finnország
Június 12., szombat, 21.00
Szentpétervár
Belgium–Oroszország
Június 16., szerda, 15.00
Szentpétervár
Finnország–Oroszország
Június 17., csütörtök, 18.00
Koppenhága
Dánia–Belgium
Június 21., hétfő, 21.00
Koppenhága
Oroszország–Dánia
Június 21., hétfő, 21.00
Szentpétervár
Finnország–Belgium

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik