Szalai Ádám fejese a németek elleni csoportmeccsen (Fotó: Árvai Károly)

A The Athletic listáján egy olyan kategória is szerepelt, mint a „torna legjobb alternatív játékosa”, melynél Szalai Ádámot hozták ki győztesnek. Hogy pontosan mit is jelent ez? A cikkükben elmagyarázták.

„Az Európa-bajnokság legjobb alternatív játékosa: Szalai Ádám. Az elmúlt hetekben láthattuk, hogy azok a labdarúgók, akiket a világ legjobbjai közé sorolnak, sok esetben be tudták bizonyítani, hogy miért gondolják ezt róluk. Egy ilyen viadal azonban sok szempontból azokról a játékosokról szól, akikre a klubfutballban nem kapjuk fel a fejünket, ilyenkor viszont mély benyomást tesznek ránk és maradandó emlékeket okoznak” – olvasható a The Athleticen. 

„Mindezt szem előtt tartva minden elismerésünk a magyar válogatott csapatkapitányának, Szalai Ádámnak, aki Szoboszlai Dominik hiányában szinte egymaga ügyelt nemzeti együttese támadójátékára és remekül teljesített. Szalai első blikkre olyan, mint az a csatár, aki 20 meccset játszik Neil Warnock Cardiffjában, mielőtt kölcsönben a Ferencvároshoz kerül, mégis sokáig úgy tűnt, kiejti Németországot a csoportkörben. Az ilyen dolgok miatt szeretjük a nyári tornákat” – zárult a bejegyzés.