Eb 2020: Szalai Ádám egy pillanatra mindenkit megijesztett a müncheni tréningen

KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN, PIETSCH TIBOR (München)KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN, PIETSCH TIBOR (München)
Vágólapra másolva!
2021.06.22. 21:23
Szalai Ádám újra edzésben! – talán ez a legfontosabb hír a Németország–Magyarország csoportmérkőzés előestéjén magyarként Münchenben. A válogatott csapatkapitányát még a Franciaország elleni találkozó első félidejében kellett lecserélni egy ütközést követően, ám ahogyan azt a Magyar Labdarúgó-szövetség korábban már előrevetítette, az orvosi vizsgálatok után nem volt akadálya annak, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában ismét Marco Rossi szövetségi kapitány rendelkezésére álljon. A csapat jó, elszántságról tanúskodó hangulatban teljesítette az utolsó, meccs előtti edzését. 
Szalai Ádám, Fiola Attila és Sallai Roland a keddi edzésen (Fotó: Szabó Miklós)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Szalai Ádám, Fiola Attila és Sallai Roland a keddi edzésen (Fotó: Szabó Miklós) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

A magyar válogatott kedd délelőtt repült el Budapestről Münchenbe, hogy lejátssza az első „idegenbeli” mérkőzését a részben hazai rendezésű Eb-n. Kora este már az Allianz Arénában edzett, és a 18.30-kor kezdődő foglalkozás jobban nem is indulhatott volna: Szalai Ádám lépett ki elsőként az öltözőfolyosóról. Amikor már elkönyveltük, hogy a Franciaország elleni mérkőzésen a fejére kapott ütést követően megszédülő, a 25. percben lecserélt csapatkapitány sérülése már a múlté, azaz nincs akadálya annak, hogy pályára lépjen a németek ellen, az egyik stábtaggal félrevonult… Mint kiderült, csak egy fotó erejéig – mire felharsant az utolsó csoportmeccset megelőző edzés kezdetét jelző első sípszó, a 74. válogatottsága előtt álló csatár már a társak között volt.

Ha másból nem is, a tekintetekből arra lehetett következtetni, hogy hatalmas tét ide, újabb bivalyerős rivális oda, feszültségnek nincs nyoma, a bemelegítést jelentő körnek mosolyogva vágtak neki a játékosok. Mindeközben a német önkéntesek azt találgatták, hogy Gulácsi Péternél akad-e jobb kapus a Bundesligában, végül arra jutottak, hogy legfeljebb egy – igen, igen, Manuel Neuer. Nem szóltunk, csak magunkban kívántuk: amit a német–magyaron látnak, az alapján módosuljon náluk (is) a sorrend.

A müncheni aréna egyébként már kedden felkészült – nemcsak a magyar válogatott fogadására. Az egyik kapu mögötti lelátó piros-fehér-zöldben díszelgett, a magyar drukkerek bizonyára ott kapnak majd helyet. Hogy pontosan hányat, azt viszont a „helybéliek” nem tudták megmondani kedd este, csak annyi derült ki, hogy a járványügyi előírások miatt 14 500-nál több néző nem léphet be a stadionba. A hírek szerint rengeteg magyar kel útra, jó néhányan úgy is bevállalják a túrát, hogy aligha jut neki jegy. Aztán persze ki tudja…

Az edzést felvezető sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány két kritériumot fogalmazott meg a magyar válogatott bravúrjaként: egyfelől a mieinknek hibátlan produkciót kell nyújtaniuk, másfelől a németeknek nem szabad jó napot kifogniuk.

A magyar válogatott szerdán, 21 órakor lép pályára az Allianz Arénában. A németek ellen egy bravúrgyőzelemmel a csoportból való továbbjutás is összejönne Fiola Attiláéknak.

A mérkőzéssel párhuzamosan, Budapesten a portugálok és a franciák találkoznak egymással.

Az UEFA-tól kapott friss információk szerint – a korábbi hírekkel ellentétben – a magyar labdarúgó-válogatott akár a Puskás Arénában is pályára léphet még, ennek feltétele, hogy az eredmények úgy alakuljanak szerdán, hogy a mieink a csoport harmadik helyén zárjanak. És még akkor sem biztos minden.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ

F-CSOPORT – A SZERDAI PROGRAM
21.00:
Portugália–Franciaország, Budapest (Tv: Duna Tv) – élőben az NSO-n!
21.00: Németország–MAGYARORSZÁG, München (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

AZ F-CSOPORT PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália 0–3
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország 1–0
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország 1–1
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország 2–4
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
1. Franciaország 2 1 1 2–1 +1 4
2. Németország 2 1 1 4–3 +1 3
3. Portugália 2 1 1 5–4 +1 3
4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 1–4 –3 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik