Eb 2020: „Sokat sírtam, hiszen megrémültem” – Lukaku Eriksen esetéről

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.06.13. 12:02
null
<a href="https://www.nemzetisport.hu/foci-eb-2020/eb-2020-lukaku-megkezdte-a-golgyartast-vezet-belgium-2832009" target="_blank"><strong>Így üzent Lukaku Eriksennek (Fotó: AFP)</strong></a>
Mint ismert, Belgium 3–0-ra legyőzte Oroszországot a labdarúgó Európa-bajnokság B-csoportjában. A mérkőzést követően a kétgólos Romelu Lukaku beszélt arról, milyen nehéz volt neki pályára lépni azok után, hogy Christian Eriksen összeesett a finnek elleni találkozón.

 

Az Inter támadója, Romelu Lukaku az oroszok elleni csoportmeccsen kétszer is eredményes volt, az első góljánál a kamerához szaladt és az kiabálta: „Chris, szeretlek!”

„Élveztem a játékot, de számomra nagyon nehéz mérkőzés volt, hiszen az interes csapattársam, Christian Eriksen járt a fejemben. Remélem, hogy most már jobban van” – mondta Lukaku.

(Fotó: AFP)
(Fotó: AFP)

„Sokat sírtam, hiszen megrémültem. Nehéz pillanatokat éltünk már át együtt. Több időt töltök vele, mint a családommal. Természetesen együttérzek vele, a barátnőjével, a két gyermekével és a családjával” – tette hozzá a belga csatár.

A belgák szövetségi kapitánya, Roberto Martínez is beszélt a mérkőzést követően Christian Eriksenről.

„Nagyon szomorú pillanat volt, élőben néztük az esetet, majd öt perc múlva kezdődött a csapat megbeszélése. Elképzelhetik, a futball volt az utolsó dolog amiről beszélgetni akartunk. Szinte sokkot kaptunk” – mondta Martínez.

„Vannak játékosaink, akik sok nagyszerű pillanatot oszthattak meg Eriksennel. Thomas Vermaelen, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen és Romelu Lukaku sem bírta ki sírás nélkül” – folytatta a spanyol szakember.

A nehéz pillanatok ellenére Belgium nagyszerűen játszott Oroszország ellen, s magabiztosan begyűjtötte a három pontot Szentpéterváron.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
1. FORDULÓ
B-CSOPORT
Belgium–Oroszország 3–0 (2–0)

Szentpétervár,
Szentpétervári Stadion, 26 264 néző. Vezette: Mateu Lahoz (spanyol)
Belgium: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen (Vermaelen, 76.) – Castagne (Meunier, 27.), Dendoncker, Tielemans, T. Hazard – Mertens (E. Hazard, 72.), R. Lukaku, Carrasco (Praet, 77.). Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
Oroszország: Sunyin – Mário Fernandes, Szemjonov, Dzsikija, Zsirkov (Karavajev, 43.) – Barinov (Gyivejev, a szünetben), Ozdojev – Zobnyin (Muhin, 63.), Kuzjajev (Cserisev, 29., Alekszej Mirancsuk, 63.), Golovin – Dzjuba. Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: R. Lukaku (10., 88.), Meunier (34.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Dánia–Finnország 0–1 (Pohjanpalo 60.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik