Eb 2020: Ramsey szerint óriási lehetőséget kaptak, Bale nem bánkódik

V. Á.V. Á.
2021.06.16. 20:55
null
Bale győzelemre vezette a walesi csapatot (Fotó: AFP)
Mint ismert, a A-csoport 2. fordulójában Wales 2–0-ra legyőzte Törökországot. Gareth Bale tizenegyest hibázott, de így is a mérkőzés legjobbja lett az UEFA-nál. A mérkőzést követően a főszereplők nyilatkozataiból válogattunk.

 

Gareth Bale, a walesiek csapatkapitánya két gólpasszt adott a törökök ellen, így a kihagyott büntetője ellenére is a mérkőzés hőse lett. A négyszeres BL-győztes klasszis nem bánkódik a tizenegyes miatt.

Nagyon örülök, hogy győztünk, keményen küzdöttünk ezért. Igen, kihagytam egy tizenegyest, de úgy érzem, jó karaktert mutattam a folytatásban. A második gól a végén hab volt a tortán – mondta Bale, akit a mérkőzés legjobbjának választottak az UEFA-nál. A végén viccesen megjegyezte: – Az ember szeretné azt hinni, hogy ez a négy pont elég lesz, várnunk kell, és meglátjuk. Ha a rajt előtt négy pontot ajánlott volna valaki, gond nélkül elfogadjuk.”

A walesiek középpályása, Aaron Ramsey Bale-hez hasonlóan boldogan értékelt. A Juventus játékosa szerint nagyon jó helyzetben vannak a folytatásban: „A büntető nagy pillanat volt, de nem estünk pánikba, miután kimaradt. Keményen dolgoztunk, és most ragyogó lehetőséget adtunk magunknak. Egy nagy meccs még vár ránk a csoportban, de jó helyzetben vagyunk.

Rob Page szövetségi kapitány nagyon büszke a játékosaira, kiemelte, hogy rengeteg helyzetet teremtettek. „Ha olyan kvalitású játékosaid vannak, mint Daniel James, Aaron Ramsey, Gareth Bale vagy Kieffer More, akkor mindig gondot okozol az ellenfeleknek. Minden meccsen győzni akarunk. Az utolsó körben olyan csapatot fogok összeállítani, amelyik képes versenyre kelni Olaszországgal” – jelentette ki némi áradozással a hangjában Page.

A török játékosok érhetően csalódottak voltak a lefújást követően. „Szeretnénk bocsánatot kérni. Nagyon akartuk ma a győzelmet, de ez nem volt elég. Van még hátra egy mérkőzésünk, minden megteszünk, hogy győzzünk Svájc ellen” – nyilatkozta a törökök védője, Umut Meras.

Senol Günes szövetségi kapitány sem ilyen kezdésre számított, két találkozó után nulla ponttal áll Törökország, és még gólt sem szerzett. „Wales jól kezdett, de aztán mi is felvettük a ritmust, így kiegyenlítődött a játék. Sok lehetőségünk volt, de nem tudtuk megszerezni az egyenlítő gólt” – fogalmazott.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
TÖRÖKORSZÁG–WALES 0–2 (0–1)
Baki, Olimpiai Stadion, 19 762 néző. Vezette: Artur Dias (portugál)
Törökország:
U. Cakir – Z. Celik, Ayhan, Söyüncü, Meras (Müldür, 72.) – Karaman (Dervisoglu, 75.), Calhanoglu, Yokuslu (Demiral, a szünetben), Tufan (Yazici, a szünetben), Ünder (Kahveci, 83.) – B. Yilmaz. Szövetségi kapitány: Senol Günes
Wales: Ward – C. Roberts, Mepham, Rodon, B. Davies – Morrell, Allen (Ampadu, 73.) – Bale, Ramsey (Wilson, 85.), D. James (N. Williams, 90+4.) – K. Moore. Szövetségi kapitány: Rob Page
Gólszerző: Ramsey (42.), C. Roberts (90+5.)

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek