Eb 2020: Pontot, pontokat szeretnénk szerezni – Szalai Attila

Vágólapra másolva!
2021.06.15. 11:36
null
Szalai Attila alig várja, hogy pályára lépjen az Eb-n (Fotó: Török Attila)
A magyar labdarúgó-válogatott védője, Szalai Attila a molcsapat.hu-nak adott interjúban elmondta, hogy nem lenne elégedett a szűk vereségekkel az Európa-bajnokságon.

A magyar válogatott ma (kedd, 18.00) Portugália ellen kezd az Európa-bajnokságon. A 23 éves Szalai Attila nagyon várja a nyitómérkőzést a Puskás Arénában.

„Az szerintem természetes, hogy az ember ilyenkor nem is tud másra gondolni, mint hogy hamarosan ötvenezer magyar szurkoló előtt, a Puskás Arénában fog pályára lépni egy hazai Európa-bajnoki csoportmeccsen. Még nekem is borsódzik a hátam, ha belegondolok, pedig nekem már volt szerencsém átélni hasonlót, hiszen pályára léptem a stadionavatón Uruguay ellen. De ez azért egészen más lesz” – mondta el Szalai a molcsapat.hu-nak.

A Fenerbahce védője tudja, hogy nem a magyar válogatott az esélyes a csoportellenfelek ellen, de az utóbbi időben bizonyított a nemzeti csapat a legjobbak ellen is. Szalai szerint egységes és szervezett az együttes, rosszul teszi, aki lebecsüli.

„Azzal kell az ellenfelek fölé nőnünk, hogy mindenkinél jobban akarjuk a győzelmet, és csapatként segítjük egymást minden helyzetben” – folytatta a 13-szoros válogatott játékos.

Szalai Attila fejjátékára nagy szüksége lesz a válogatottnak (Fotó: Árvai Károly)
Szalai Attila fejjátékára nagy szüksége lesz a válogatottnak (Fotó: Árvai Károly)

A portugálok elleni nyitómérkőzés kapcsán elárulta, hogy minden idegszálukkal erre koncentrálnak jelenleg, nem foglalkoznak most a másik két ellenféllel.

„Alaposan kielemeztük az ellenfelet, tudjuk, mire készülnek ellenünk, melyik játékosnak mi a szerepe, hogyan reagálnak bizonyos játékhelyzetekre. Amit tudni lehet Portugáliáról, azt tudjuk, így már csak azon múlik a sikerünk, hogy mennyire tudjuk megvalósítani a szakmai stáb által kitalált taktikát.Nem mondok meglepőt: mindenkinek egyénenként, és a csapat részeként is közel tökéletes teljesítményt kell nyújtania fizikailag, mentálisan és taktikailag is”
– mondta el a több európai sztárcsapatal is hírbe hozott labdarúgó.

Szalai végül kitért arra, hogy mi tartana jó szereplésnek a kontinenstornán, ahol nem lenne megelégedve a szűk vereségekkel.

„Pontot, pontokat szeretnénk szerezni, és ezért mindent meg fogunk tenni” – fogadkozott a védő.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ

F-CSOPORT
18.00: MAGYARORSZÁG
–Portugália, Budapest. Vezeti: Cakir (török). Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n!
21.00: Franciaország–Németország, München. Vezeti: Del Cerro Grande (spanyol). Tv: M4 Sport – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik