Eb 2020: péntek délelőtt beoltották a spanyol játékosokat

B. Á., V. J.B. Á., V. J.
Vágólapra másolva!
2021.06.11. 15:54
null
A spanyolok pénteken délelőtt kaptak oltást (Fotó: SeFutbol/Twitter)
Bár Luis Enrique tiltakozását fejezte ki korábban, péntek délelőtt mégis beoltották a spanyol válogatott játékosait – számolt be a La Vanguardia. A szövetségi kapitány amiatt fakadt ki korábban, hogy az ideálishoz képest sokkal később került terítékre az oltás, ugyanis ilyen kevéssel a torna előtt fennáll az esélye, hogy lehetnek mellékhatások, s ez negatív irányban befolyásolhatja a spanyolok szereplését.

A vita nem az oltás hasznossága, hanem annak időzítése miatt lángolt fel a spanyol válogatottnál. Luis Enrique szövetségi kapitány ugyanis amiatt aggódik, hogy játékosai túl későn kapták meg a vakcinát, így a csapat teljesítményére hatással lehetnek az esetlegesen jelentkező mellékhatások.

A spanyol szakvezető ellenkezése azután csökkent, hogy a spanyol egészségügyi szervek döntése alapján a játékosok közül az, aki nem volt korábban fertőzött, pénteken délelőtt az egyadagos, a Spanyolországban csak 50 év felettieknek kínált Janssen vakcinát is megkaphatta, szemben a többiek által kapott Pfizerrel, amelynek beadását ismételni kell.

„Az oltás során minden rendben zajlott. Természetesen megértem, hogy ez most egy vitatott ügy. Megérdeklődtük az orvosoknál, hogy milyen hatások jelentkezhetnek nálunk rövid távon. Reméljük, hogy az első mérkőzésre már nem érzünk semmit” – nyilatkoztaThiago Alcantara a Kickernek.

Azoknak a spanyol játékosoknak, akiknél esetlegesen mellékhatások jelentkeznének, hétfőre kell teljesen rendbe jönniük: a csapat ugyanis ezen a napon játssza az első csoporttalálkozóját, az ellenfél Svédország.

A SPANYOL CSAPAT BEOLTÁSA




A SPANYOL EB-KERET
KAPUSOK
: Unai Simón (Athletic Bilbao), David de Gea (Manchester United – Anglia), Robert Sánchez (Brighton – Anglia)
VÉDŐK: José Gaya (Valencia), Jordi Alba (Barcelona), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City – Anglia), Eric García (Manchester City – Anglia), Diego Llorente (Leeds United – Anglia), César Azpilicueta (Chelsea – Anglia)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Marcos Llorente (Atlético Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Rodri (Manchester City – Anglia), Pedri (Barcelona), Thiago Alcantara (Liverpool – Anglia), Koke (Atlético Madrid), Fabián Ruiz (Napoli – Olaszország)
TÁMADÓK: Dani Olmo (RB Leipzig – Németország), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Álvaro Morata (Juventus – Olaszország), Gerard Moreno (Villarreal), Ferran Torres (Manchester City – Anglia), Adama Traoré (Wolverhampton – Anglia), Pablo Sarabia (PSG – Franciaország)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Luis Enrique

E-CSOPORT (SEVILLA, SZENTPÉTERVÁR)
Június 14., hétfő, 18.00
Szentpétervár
Lengyelország–Szlovákia
Június 14., hétfő, 21.00
Sevilla
Spanyolország–Svédország
Június 18., péntek, 15.00
Szentpétervár
Svédország–Szlovákia
Június 19., szombat, 21.00
Sevilla
Spanyolország–Lengyelország
Június 23., szerda, 18.00
Sevilla
Szlovákia–Spanyolország
Június 23., szerda, 18.00
Szentpétervár
Svédország–Lengyelország
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik