Eb 2020: öten csatlakoznak a spanyol kerethez tartalékként

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.06.07. 19:19
null
Brais Méndez, a Celta Vigo játékosa is ott van az edzésre hívottak közt (Fotó: AFP)
A Spanyol Labdarúgó-szövetség hivatalos közleményben jelezte, hogy Pablo Fornals, Carlos Soler, Rodrigo, Brais Méndez és Raúl Albiol is csatlakozik a pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra készülő spanyol válogatotthoz, de csak tartalékként. Az öt játékos párhuzamos buborékban, a többiektől elkülönítve készül majd.

 

Mint arról beszámoltunk, a spanyol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Sergio Busquets elkapta a koronavírust, s egyelőre kérdéses, hogy ott lehet-e a pénteken kezdődő kontinensviadalon.

Ezt követően a szövetségi kapitány, Luis Enrique úgy döntött, hogy öt, a végleges keretből kihagyott játékost hív meg edzeni a spanyolok főhadiszállására, akik amolyan tartalékként szolgálnak majd, ha a már említett esethez hasonló eset történik, s esetleg valaki nem tudja vállalni a szereplést a tornán.

A közleményben az áll, hogy Pablo Fornals (West Ham United), Carlos Soler (Valencia), Rodrigo (Leeds United), Brais Méndez (Celta Vigo) és – az órákkal később bekerült – Raúl Albiol (Villarreal) párhuzamos buborékban készül majd, vagyis nem csatlakoznak a már korábban kihirdetett kerethez, hanem tőlük elszigetelve tréningeznek, külön edzéseket végezve. Az edzéstervüket a szövetségi kapitány állítja össze.

 


SPANYOLORSZÁG – VÉGLEGES KERET (24 fő)
KAPUSOK
: Unai Simón (Athletic Bilbao), David de Gea (Manchester United – Anglia), Robert Sánchez (Brighton – Anglia)
VÉDŐK: José Gaya (Valencia), Jordi Alba (Barcelona), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City – Anglia), Eric García (Manchester City – Anglia), Diego Llorente (Leeds United – Anglia), César Azpilicueta (Chelsea – Anglia)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Marcos Llorente (Atlético Madrid), Sergio Busquets (Barcelona), Rodri (Manchester City – Anglia), Pedri (Barcelona), Thiago Alcantara (Liverpool – Anglia), Koke (Atlético Madrid), Fabián Ruiz (Napoli – Olaszország)
TÁMADÓK: Dani Olmo (RB Leipzig – Németország), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Álvaro Morata (Juventus – Olaszország), Gerard Moreno (Villarreal), Ferran Torres (Manchester City – Anglia), Adama Traoré (Wolverhampton – Anglia), Pablo Sarabia (PSG – Franciaország)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Luis Enrique

EB 2020
E-CSOPORT (SEVILLA, SZENTPÉTERVÁR)
Június 14., hétfő, 18.00
Szentpétervár
Lengyelország–Szlovákia
Június 14., hétfő, 21.00
Sevilla
Spanyolország–Svédország
Június 18., péntek, 15.00
Szentpétervár
Svédország–Szlovákia
Június 19., szombat, 21.00
Sevilla
Spanyolország–Lengyelország
Június 23., szerda, 18.00
Sevilla
Szlovákia–Spanyolország
Június 23., szerda, 18.00
Szentpétervár
Svédország–Lengyelország
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik