Eb 2020: Nyomás az, amit mi annak tartunk – Southgate

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.07.06. 22:41
null
Gareth Southgate tisztelettel beszélt a dánokról (Fotó: Getty Images)
Szerda este Anglia története első Európa-bajnoki döntőjébe juthat be, ha kiejti Dániát. A mérkőzést megelőző napon, kedd este sajtótájékoztatót tartottak az angolok, és Gareth Southgate szövetségi kapitány történelmi jelentőségűnek tüntette fel csapata menetelését.

 

„A játékosok készen állnak. Jelentős tapasztalatot szereztek már hasonló helyzetekből. Felkészülésünk nyugodt. Tudjuk, hogy nagyon jó ellenfél ellen lépünk majd pályára, így biztosan egy nagyon szoros és izgalmas meccset játszunk majd” – vázolta az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate, aki azt is elmondta, csapatának várhatóan nem lesznek hiányzói a Dánia elleni elődöntő során.

Hjulmand: Hiszünk a céljainkban és önmagunkban is

„Jelenleg mindenki rendelkezésünkre áll. Egy-két ellenőrzést kell még elvégeznünk ma este. A játékrendszer tekintetében azt gondolom, hogy az elmúlt három évben mindig rugalmasak voltunk taktikai megfontolásainkkal: mindig megpróbáljuk az adott ellenfélhez igazítani azt.”

Bár sokan Southgate csapatát tartják esélyesebbnek, az angol kapitány úgy véli, inkább a dánok irányába nagyobb a nyomás.

„Sohasem jártunk még Eb-döntőben, így a nyomás az, amit mi annak tartunk. Ez motiváló dolog és nagy kihívás számunkra. (...) Dánia már nyert Eb-t, így talán rajta még nagyobb is a presszió, hogy megismételje ezt a sikert.”

A szövetségi kapitány büszke játékosaira, hiszen szerinte csapata kimagasló eredményeket ér el.

„Nem annyira jó a futballunk történelme, mint ahogyan azt néha hinni szeretnénk, a játékosaim viszont folyamatosan gátakat törnek át és nagy lépéseket tesznek előre.”

Gareth Southgate elismerően szólt csapata ellenfeléről.

„Tiszteletben tartjuk a dánokat. Mindig is rajongtam azokért a játékosokért, akiket az országuk nevelt ki. Hihetetlen a futballjuk.”

Az angol szövetségi kapitány mellett a csapatkapitány, Harry Kane is megosztotta gondolatait az együttes előtt álló mérkőzésről.

„Felkészülten kell várjuk őket: kiválóan kezelik a labdát és nagyon összetartó csapatuk van. Tiszteljük őket mint nemzet és mint csapat is, de úgy érezzük, nagyszerű csapat a labdán, és nagyszerű összetartozás érzésük van. Tiszteletben tartjuk őket nemzetként és csapatként, de úgy érezzük, hogy ha összejön, amit szeretnénk, akkor túljuthatunk rajtuk.”

Kane elmondta, nagyon várja már, hogy a nyolcaddöntőben beengedett 45 ezer helyett az elődöntőben már 60 ezer szurkoló is ott lehet a Wembley Stadionban.

„A Németország elleni mérkőzés során azt éreztük, mintha telt ház lenne. Ha belegondolunk, hogy közel húszezerrel több néző lesz, az egészen csodálatos. Ki kell használjuk azt az energiát és lendületet, amit a szurkolóinktól kaphatunk” – jelentette ki.

Anglia – ha sikeresen túljut Dánián – Olaszországgal játszhatja története első Eb-döntőjét.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
ELŐDÖNTŐ

Szerda, 21.00: Anglia–Dánia, London (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik