Eb 2020: Nem ünnepeltem, mert le sem esett, hogy nyertünk – Donnarumma

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.07.13. 12:35
null
Gianluigi Donnarumma és társai az utolsó kivédett tizenegyes után (Fotó: AFP)
Érdekes történetet osztott meg a labdarúgó Eb-döntőt követően a torna legjobb játékosának megválasztott Gianluigi Donnarumma. Az olaszok hőse nem ünnepelt, miután kivédte Bukayo Saka lövését, mert nem tudta, hogy ezzel már véget ért a tizenegyespárbaj. 

Gianluigi Donnarumma két lövést is hárított az angolok elleni Eb-döntő tizenegyespárbajában, ezzel nagyban hozzásegítve hazáját a tornagyőzelemhez. Bukayo Saka kísérletét is kivédte az ötödik körben – ezzel véget ért a viadal –, de nem igazán ünnepelt. Kiderült, hogy miért.

„Nem ünnepeltem, mert le sem esett, hogy már nyertünk. Csak akkor realizáltam az egészet, amikor láttam, hogy felém futnak a társaim és ünnepelnek” – mondta a 22 éves kapus a Sky Italiának.

 

 

EURÓPA-BAJNOKSÁG
DÖNTŐ
OLASZORSZÁG–ANGLIA1–1 (0–1, 1–1, 1–1) – 11-esekkel 3–2

London,Wembley Stadion,67 173néző.Vezette:Kuipers (holland)
Olaszország:G. Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson (Florenzi, 118.) – Barella (Cristante, 54.), Jorginho, Verratti (Locatelli, 96.) – Chiesa (Bernardeschi, 86.), Immobile (Berardi, 55.), L. Insigne (Belotti, 91.).Szövetségi kapitány:Roberto Mancini
Anglia:Pickford – Walker (Sancho, 120.), Stones, Maguire – Trippier (Saka, 70.), Rice (Henderson, 74.; Rashford, 120.), Mount (Grealish, 99.), K. Phillips, Shaw – Kane, Sterling.Szövetségi kapitány:Gareth Southgate
Gólszerző:
Bonucci (67.), ill. Shaw (2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik