Eb 2020: nem léphet pályára a csehek balhés futballistája

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.05.26. 22:51
null
Ondrej Kudela a nyári Európa-bajnokságon sem léphet pályára a cseh válogatottban (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elutasította a tíz mérkőzésre szóló eltiltással sújtott cseh Ondrej Kudela fellebbezését, így a Slavia Praha védője a június 11-én rajtoló Európa-bajnokságon sem léphet pályára.

 

A cseh futballistát azért büntették meg, mert a Rangers elleni március 18-i Európa-liga-nyolcaddöntőn rasszista jelzőket használva szidalmazta Glen Kamarát, a skót bajnokcsapat színes bőrű játékosát.

A mostani ítélet azt jelenti, hogy Kudela nem léphet pályára a részben budapesti rendezésű Eb-n a cseh válogatottban, az UEFA közleménye szerint ugyanis az eltiltás nemcsak az európai kupamérkőzésekre érvényes, hanem a kontinensviadalra is.

A márciusi eset során a játékos eltakarta a száját, ugyanakkor az egyik Rangers-futballista hallotta a szavait.

Az UEFA a vétkest „provokáló", majd az öltözőfolyosón megtámadó Kamarát három mérkőzésre tiltotta el, míg Kemar Roofe, a Rangers csatára – akit a közösségi médiában szintén rasszista támadások értek a találkozót követően –négy összecsapáson nem léphet pályára, a Slavia kapusával, Ondrej Kolarral szemben elkövetett durva szabálytalansága miatt.

A csehek az Eb-n június 14-én kezdenek a skótokkal Glasgow-ban, és ugyanitt lesz 18-án a horvátok elleni mérkőzésük, míg június 22-én Londonban az angolokkal találkoznak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik