Eb 2020: nem jelent meg a szerb edző Koszovó ellen, kirúgták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.08. 14:42
null
Ljubisa Tumbakovics 2016-tól irányította a montenegrói válogatottat (Fotó: AFP)
Menesztették a montenegrói labdarúgó-válogatott szerb szövetségi kapitányát, Ljubisa Tumbakovicsot, miután nem jelent meg a Koszovó elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.  

 

Tumbakovics, a montenegrói válogatott szövetségi kapitánya, a szerb hatóság nyomása alatt nem kívánt megjelenni a legutóbbi Eb-selejtezőn, amit Montenegró a koszovói válogatott ellen vívott meg. Az eset oka, hogy Szerbia nem ismeri el Koszovó függetlenségét. Nem csupán a szövetségi kapitány hagyta ki a mérkőzést, hanem Filip Sztojkovics és Mirko Ivanics is, akik mindketten Szerbiában születtek – írja a BBC.

A montenegrói futballszövetség a találkozó után összeült, hogy megvitassa Tumbakovics jövőjét, majd menesztette a szerb származású szakembert.

„Az igazgatótanács egyhangú döntést hozott, amely szerint Tumbakovicsnak azonnal megszünteti feladatait a montenegrói válogatottnál, miután úgy döntött, hogy nem vesz részt a Koszovó elleni mérkőzésen. Amellett, hogy kellemetlen és váratlan meglepetés volt, Tumbakovics a szerződésében meghatározott szakmai feladatait sértette meg” – tette közzé a montenegrói futballszövetség.

„Ezeknek a politikai tényezőknek semmi közük a sportokhoz, most mégis a futball látta kárát ennek” – fejezte ki csalódottságát a szövetség.

Tumbakovicsot 2016-ban nevezték ki a montenegrói válogatott élére, előtte Szerbiában hat bajnoki címet és három kupát is nyert a Partizannal.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ
A-CSOPORT

Csehország–Bulgária 2–1 (Schick 20., 50., ill. Isza 3.)
Montenegró–Koszovó 1–1 (Mugosa 69., ill. Rashica 24.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 2 2 10–1 +9 6
2. Csehország 2 1 1 2–6 –4 3
3. Koszovó 2 2 2–2 0 2
4. Bulgária 3 2 1 3–4 –1 2
5. Montenegró 3 2 1 3–7 –4 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik