Eb 2020: Nem akarhatunk minden meccset 0–0-ra lehozni – Sallai Sándor

Vágólapra másolva!
2021.06.16. 16:43
null
Sallai Sándor szerint bátrabban kellene futballoznia a magyar válogatottnak (Fotó: Tumbász Hédi)
Sallai Sándor volt a vendég a városligeti szurkolói zóna NS-pódiumán. A korábbi 55-szörös magyar válogatott labdarúgóval Edvi László, a Mandiner sportrovatának munkatársa beszélgetett.

„Soha, de soha nem sikerült úgy kihúznunk egy döntetlent, hogy döntetlenre játszottunk. Ha a labdabirtoklás ennyire eltolódik, akkor nagy valószínűséggel előbb-utóbb gólt kapunk” – mondta Sallai Sándor a portugálok ellen 3–0-ra elveszített keddi Eb-mérkőzés kapcsán a városligeti szurkolói zóna NS-pódiumán. Hozzátette, szerinte középpályásainknak sokkal többet kellene vállalniuk az előrejátékban.

A korábbi 55-szörös magyar válogatott hátvéd külön kitért unokaöccse, a kezdőként pályára lépő és 77 percet játszó Sallai Roland szerepeltetésére.

„Ő abban különbözik a többiektől, hogy a három jó megoldás közül, amit te a pályán kívülről látsz, a negyediket választja, és azt is tökéletesen megoldja” – fogalmazott a Debrecen és a Honvéd egykori játékosa, hangsúlyozva, a 24 éves magyar válogatott játékos igazi posztját tekintve nem csatár, hanem középpályás. Állítja, hogy ha hátrébb játszana, és rajta folyna át a játék, akkor sokkal több helyzetet tudnánk kialakítani.

Ezek után Sallai Sándor arról beszélt, hogy a hátralévő két csoportmérkőzésünkön miben kellene változtatnunk, hogy sikeresebbek legyünk.

„Ha már van ennyi külföldön játszó játékosunk, akiknek van némi tapasztalatuk, akkor játékban igenis többet kell hozzátenni, bátrabban kell elvállalni az egy egy elleni játékokat. Nem tudunk előrelépni, hogy ha nem fejlődünk fel minél gyorsabban az ellenfél kapujáig, mert nem akarhatunk minden meccset 0–0-ra lehozni.” Megjegyezte: a csoportunkban mindenki minket akar legyőzni a gólkülönbség javítása miatt, ezért felettébb nehéz dolgunk lesz a folytatásban is.

„A franciák ellen nem érzek nagy esélyt a pontszerzésre, a német meccs kint picivel szorosabb lesz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik