Eb 2020: Nekem az tetszik a válogatottban, hogy… – Görbicz Anita

Vágólapra másolva!
2021.06.15. 15:39
A magyar kézilabdázás két meghatározó alakja, a frissen visszavonult Görbicz Anita és a norvég Elverum játékosa, Máthé Dominik mesélt az NSO Tv-nek néhány hete a futballhoz, azon belül is a magyar válogatotthoz és a 2020-as Európa-bajnoksághoz való viszonyáról. Elöljáróban annyit: mint az egész nemzet, ők is nagyon szurkolnak Szalai Ádámék sikeres szerepléséért.

A norvég Elverum kézilabdázója, Máthé Dominik bár szeretett volna, nem tud ott lenni a magyar labdarúgó-válogatott Eb-meccsein, mert már megkezdődtek az edzések klubjában.

„Nagyon várom már az Európa-bajnokságot, kár, hogy nem tudok kimenni rá. Szurkolok nagyon a magyar válogatottnak én is, ahogy mindenki az egész országban. Nagyon nehéz dolguk lesz a srácoknak a csoportban, de legalább a magyar szurkolók láthatják Ronaldót és Mbappét itthon. A németekkel meg idegenben játszanak – tényleg nagyon nehéz három meccs lesz.”

A jobbátlövő videónkban azt is elárulja, kik a kedvenc játékosai a válogatottból.

A frissen visszavonult Görbicz Anita szívéhez is nagyon közel áll a futball.

„Szeretem nézni a meccseket, de amióta Boldizsár megszületett, nem nagyon van rá időm, még sajnos a kézilabdameccsekre sem. Amikor futballmérkőzés van a tévében, az apuka otthon szépe elmondja, hogy mi addig menjünk, és játsszunk, ő meg szeretné nézni a meccset. Boldizsárt annyira nem köti le, úgyhogy most már egy ideje nem tudom annyira követni a focit, de azért még mindig Barcelona-szurkoló vagyok. Messit nagyon imádom, Ronaldót is imádom és az edzéseken focizást is nagyon szeretem.”

Az NSO Tv videójából az is kiderül, miért gondolja úgy, hogy meglepetéseket okozhat a halálcsoportban a magyar csapat.

A MAGYAR EB-KERET
KAPUSOK: Bogdán Ádám
(Ferencváros), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország)
VÉDŐK:
Bolla Bendegúz (Mol Fehérvár), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár), Kecskés Ákos (Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (Ferencváros),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Cseri Tamás (Mezőkövesd),Gazdag Dániel (Bp. Honvéd),Holender Filip(Partizan Beograd – Szerbia),Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia),Loic Nego(Mol Fehérvár),Schäfer András (DAC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
TÁMADÓK: Hahn János (Paksi FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), Varga Roland (MTK Budapest)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi (olasz)

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik