Eb 2020: Nehéz elhinni, hogy ez valóban megtörtént – Hjulmand

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2021.06.26. 21:38
null
Dán örömünnep Amszterdamban (Fotó: AFP)
A két gólt szerző Kasper Dolberg vezérletével Dánia 4–0-ra legyőzte Walest a labdarúgó Európa-bajnokság amszterdami nyolcaddöntőjében. Lássuk, hogyan értékelték a mérkőzést a főszereplők!

 

Az első két gólt jegyző Kasper Dolberget elragadták az érzelmei.

„Egészen elképesztő. Valójában nem is tudom elmondani, mit érzek. Őrületes, szürreális. Minden itt kezdődött számomra, és ismét ebben a stadionban játszani leírhatatlan volt.”

A dánok szövetségi kapitánya éppen a korábbi ajaxost emelte ki.

„Mintha meg lett volna írva, hogy ezen a pályán be kell találnia. Jó előérzetem volt vele kapcsolatban, és fantasztikusan futballozott” – mondta Kasper Hjulmand, aki a meccsre is kitért.

„Nehéz elhinni, hogy ez valóban megtörtént. Csodálom a játékosokat és azt, hogy tovább küzdhetünk. Mindegy, ki játszik, jól teljesít. A srácok igazi harcosok. Alkalmazkodóak vagyunk, nem volt minden tökéletes, de feljavultunk, ahogy tettük ezt már korábban többször is.”

Joakim Maehle a szurkolókat dicsérte.

„Nézzék meg azt a támogatást, amit Amszterdamban kaptunk. Totálisan őrületes! Az önbizalmat és a bátorságot tovább kell vinnünk magunkkal. Nem aggódunk amiatt, hogy kivel találkozunk a legjobb nyolc között, csakis magunkra összpontosítunk.”

Sokatmondó a walesiek reakciója (Fotó: AFP)
Sokatmondó a walesiek reakciója (Fotó: AFP)

A walesiek csapatkapitánya, Gareth Bale szerint az eredmény nem tükrözi tökéletesen a mérkőzés képét.

„A mi szemszögünkből nézve jól kezdtünk, de aztán megváltozott a játék. Próbáltunk jól játszani a második félidőben, de elkövettünk egy hibát, amiből gólt kaptunk, és ez megtörte a lendületünket. Csalódást keltően fejeztük be a tornát, a srácok frusztráltak és dühösek, de ez teljesen érthető. Kiábrándító, ennyit tudok mondani. Kihagytunk egy nagy helyzetet, s bár az erőfeszítés megvolt, ez a minimum. Mindettől függetlenül büszke vagyok a csapatra.”

„Dánia remek együttes, játszottunk már ellenük a múltban, kifejezetten szervezettek. Sok sikert kívánunk nekik a torna hátralévő részére! Most össze kell szednünk magunkat, szeptemberben jön a folytatás” – utalt a világbajnoki selejtezőkre a Real Madrid támadója.

Joe Allen honfitársához hasonlóan a jó kezdés utáni visszaesésben látta a problémát.

„Az volt a tervünk, hogy rákényszerítjük az akaratunkat a dánokra, megnehezítve a dolgukat azzal, hogy hátraszorítjuk őket. Ez az elején sikerült, de változtattak, lendületbe jöttek, és az első gól után minden megváltozott.”

„Nem az erőfeszítéssel vagy a küzdeni akarással volt a baj. A második félidő elején kapott gól után képletesen szólva egy hegyet kellett volna megmásznunk. A részeredmény sokkal rosszabbul mutatott, mint azt a játék indokolta volna. Ki tudja, mi történik, ha hosszabb ideig tartjuk az egy nullát?”

„Büszkék vagyunk arra, hogy másodszor is továbbjutottunk a csoportkörből. Immár a vébéselejtezőkre kell koncentrálnunk. Fiatal csapatunk van, amelyben nagy potenciál rejlik.”

Rob Page szövetségi kapitány próbálta a pozitívumokat kiemelni.

„A fiúk fantasztikusak voltak az egész torna során. Megérdemlik az elismerést azért, hogy idáig juttattak minket. A második félidő elején született gól megváltoztatta a meccset. Csalódottak vagyunk, a szurkolóink nem ilyen végeredményt érdemeltek. Ennek ellenére ez a csapat nagy tettet vitt véghez.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG
NYOLCADDÖNTŐ
WALES–DÁNIA 0–4 (0–1)
Amszterdam,
Johan Cruijff Aréna. Vezette: Siebert (német)
WALES: Ward – C. Roberts (N. Williams, 40.), Rodon, Mepham, B. Davies – Morrell (H. Wilson, 60.), Allen – D. James (D. Brooks, 78.), Ramsey, Bale – K. Moore (T. Roberts, 78.). Szövetségi kapitány: Rob Page
DÁNIA: Schmeichel – A. Christensen, Kjaer (Andersen, 77.), Vestergaard – Stryger Larsen (Boilesen, 77.), Höjbjerg, Delaney (M. Jensen, 60.), Maehle – Damsgaard (Nörgaard, 60.), Dolberg (Cornelius, 70.), Braithwaite. Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand
Gólszerző: Dolberg (27., 48.), Maehle (88.), Braithwaite (90+4.)
Kiállítva: H. Wilson (90.)

AZ ONLIVE KÖZVETÍTÉSÜNKET IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik