Eb 2020: Nagyon sok az elvárás, de nagy a hitünk! – Harry Kane

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.06.03. 13:24
null
Harry Kane (középen) úgy érzi, hogy minden esélye megvan Angliának a végső tornagyőzelemre (Fotó: AFP)
Az Evening Standardnak adott nyilatkozatot Harry Kane, az angol válogatott és a Tottenham Hotspur támadója, amelyben elmondta, hogy nagy kudarcként élné meg, ha nem nyerne semmilyen trófeát Angliával. A futballista hozzátette, igaz, hogy lesznek nehéz ellenfelek az idei tornán, de minden esélyük megvan a végső győzelemre.

„Nagyon sok az elvárás, de nagy a hitünk! Tudom, hogy kik ellen fogunk pályára lépni, ám mindenre készen állunk. Van néhány nagyszerű csapat, mint például Franciaország, Belgium vagy éppen Németország, melyek közül biztosan le kell majd egyiket-másikat győznünk ahhoz, hogy megnyerjük a tornát. Ez a kihívás ebben, de úgy érzem, hogy egyikük sem akar velünk találkozni. A legjobb játékosaik közül sokan játszanak velünk, vagy épp ellenünk hétről hétre a bajnokságban, így tudják, hogy kemény ellenfél vagyunk" – mondta az interjúban Harry Kane.

Az angolok legutóbb az 1996-os Európa-bajnokságon jártak közel ahhoz, hogy egy Eb-t megnyerjenek, hiszen egészen az elődöntőig meneteltek (nagy tornán is csupán a 2018-as vb-n jutottak négy közé azóta). Ott aztán Németország volt az ellenfél, amelytől szétlövésben kapott ki Anglia a Puhl Sándor által vezetett mérkőzés után. Érdekesség, hogy pont a mostani szövetségi kapitány, Gareth Southgate elrontott tizenegyese miatt nem jutott a döntőbe a nemzeti csapat. „Csak hároméves voltam ekkor. Édesapám 1964-ben, míg édesanyám 1966-ban született. Ennyi ideje nem nyert semmit az angol válogatott, nekünk pedig változtatnunk kell ezen. Úgy érzem, hogy nagy csalódás lesz számomra, ha úgy fejezem be a karrieremet, hogy nem nyerek semmilyen nagy tornát Angliával. Tudom, hogy még mindig van hova fejlődnünk, de ez a célunk, és úgy gondolom, hogy meg tudjuk csinálni" – folytatta gondolatait a 28 esztendős játékos.

A válogatott mellett saját karrierjéről is beszélt a lapnak Harry Kane. Elmondta, hogy rengeteg nagyszerű támadó megfordult már a Premier League-ben, így nagyon különleges érzés számára, hogy ott lehet a legjobbak között. Hozzátette, hogy a következő időszakban is szeretne meghatározó teljesítményt nyújtani. „Van most pár olyan játékos, aki már a harmincas éveiben jár, de kiemelkedő. Nézd meg Lionel Messit, Cristiano Ronaldót, vagy éppen Zlatan Ibrahimovicot, aki közel van a negyvenhez is, hogy milyen jó formában van. Ha helyesen gondoskodsz magadról, akkor te is lépést tudsz tartani, nekem is ez a célom" – zárta gondolatait Harry Kane.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik