Eb 2020: München, Bilbao és Dublin hétvégéig kapott haladékot

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.04.19. 14:54
null
Még mindig nem tudni, lehetnek-e majd nézők – és ha igen, akkor mennyi – a müncheni Eb-meccseken (Fotó: AFP, archív)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hétvégéig adott haladékot a nyári Európa-bajnokság három rendező városának, Münchennek, Bilbaónak és Dublinnak, hogy döntsön a nézők esetleges beengedéséről – írja az MTI.

 

Az UEFA eredetileg a végrehajtó bizottság hétfői üléséig várta a szükséges garanciákat, de most újra kitolta a határidőt.

Az UEFA azt szeretné, ha minden helyszínen legalább korlátozott létszámban jelen lehetnének szurkolók, ugyanakkor ha ez nem lehetséges, az nem jár automatikusan a rendezési jog elvesztésével. A többi kilenc társrendező már az első, április 7-i határidőig jelezte, hogy az adott helyszíneken mennyi nézőt szándékozik beengedni, közülük egyedül Budapest vállalta a telt házas rendezést.

A német szövetség azt szerette volna, hogy a lelátó egyötödét tölthessék meg szurkolók, ehhez azonban nem kapta meg a szükséges politikai támogatást. Münchenben a magyar válogatott is pályára lépne, ugyanis a németek ott fogadják mindhárom csoportellenfelüket, így a címvédő portugál és a világbajnok francia válogatottat is.

A kontinensviadalt június 11. és július 11. között Európa tizenkét nagyvárosában – Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Dublinban, Bilbaóban és Glasgow-ban – rendezik meg. A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

Információink szerint nem kizárt, hogy ha a kialakult helyzet miatt az eredeti házigazdák közül lesz olyan város, amely nem rendez végül Eb-mérkőzést, akkor Budapest ugrik be a helyére. Különösen érdekes kérdés ez a müncheni helyszínnel kapcsolatban, ahol a házigazda német csapat ellen a magyar válogatott is pályára lépne – akárcsak az F-csoport másik két tagja, Portugália és Franciaország is.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik