Eb 2020: Megtisztelő, hogy Ronaldóé lesz a rekord – Ali Daei

Vágólapra másolva!
2021.06.24. 17:49
null
Cristiano Ronaldo ugrik a labdáért a franciák ellen (Fotó: Török Attila)
Az iráni Ali Daei a hivatalos Instagram-oldalán gratulált Cristiano Ronaldónak, amiért a franciák elleni labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzésen (2–2) beállította a 109 gólos, válogatottban szerzett gólrekordját. Az ötszörös aranylabdás portugál klasszis elismerő szavakkal köszönte meg a gesztust.

 

Cristiano Ronaldo a franciák ellen szerzett két góljával egyrészt megelőzte a nagy tornákon (Eb, vb) elért gólok számában a német Miroslav Klosét (a német 19-ig jutott, a portugál 21-nél tart), másrészt a 109. válogatottbeli góljával utolérte a vonatkozó listán örökrangsor-vezető iráni Ali Daeit (a harmadik helyen Puskás Ferenc áll 84 találattal).

„Gratulálok Cristiano Ronaldónak, aki egy gólra került attól, hogy megdöntse a rekordomat. Megtisztelő, hogy ez a figyelemre méltó eredmény az övé lesz. Ő a futball nagy bajnoka, aki törődik a társadalommal. Olyan, aki világszerte inspirálja az embereket” – fogalmazott a közösségi oldalán Ali Daei.

 


 

A bejegyzésre reagált az ötszörös aranylabdás klasszis:

„Az igazi bajnokok örökre bajnokok maradnak. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen kedves szavakat olvastam egy olyan nagy példaképtől, mint amilyen te vagy. Köszönöm, Ali Daei!”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik