Eb 2020: Magyarország ellen kellemetlen játszani – Thomas Müller

Vágólapra másolva!
2021.06.19. 21:11
null
Thomas Müller (jobbra) tart a magyar válogatottól (Fotó: Árvai Károly)
Mint ismert, a német labdarúgó-válogatott 4–2-re legyőzte Portugáliát az Európa-bajnokság F-csoportjának 2. fordulójában. A találkozót követően a főszereplők nyilatkozataiból válogattunk.

 

A német válogatott sztárja, Thomas Müller a fontos győzelmet követően már a magyar válogatott elleni mérkőzésről is beszélt. Joachim Löw szövetségi kapitány pedig kiemelte csapata küzdőszellemét.

„A sorsunk ismét a saját kezünkben van. Nem szabad elveszítenünk a koncentrációnkat, Magyarország ellen nagyon kellemetlen játszani” – árulta el a német támadó.

„Beszélgettünk néhány dologról az elmúlt napokban a játékosokkal. A franciák elleni vereség után kerestük az egyensúlyt, és tudtuk, hogy nagyobb sebességgel kell játszanunk. Ragyogóan küzdöttünk, és nagyszerű volt a csapat morálja. Sok jó támadásunk volt egy nagyon erős ellenfél ellen” – mondta el az Eb után leköszönő Joachim Löw.

„Azt gondolom, a franciák ellen sem játszottunk rosszul. Ma több lehetőségünk volt, és támadóbb felfogásban futballoztunk. Elégedettek lehetünk, nagy meccs következik most” – nyilatkozta a BL-győztes német klasszis, Kai Havertz.

A portugálok érthetően csalódottan nyilatkoztak a lefújást követően.

„Ez nem olyan eredmény, amit szerettünk volna. Néha nem tudtunk mit kezdeni a németek fölényével, de meg kell próbálnunk a pozitív dolgokra koncentrálnunk. Németországnak nagyszerű csapata van, sok jó játékossal. Nem tudtunk kijönni a nyomásból, de javultunk a második félidőre. Tovább kell folytatnunk a munkát” – fogalmazott Joao Moutinho.

Csapattársához hasonlóan Danilo is a németek fölényéről és a második félidei javulásról beszélt: „Súlyos vereséget szenvedtünk, nem tudtunk mit kezdeni a németek taktikájával. Sokat birtokolták a labdát, és uralták a középpályát. A második félidőben erre reagáltunk, de ez nem volt elég.”

Fernando Santos portugál szövetségi kapitány a jó kezdést emelte ki, ahol csapata nagyon támadóan játszott: „A szünetben megpróbáltam változtatni, de kaptunk még két gólt. Ez megrázta a csapatot, amely próbált reagálni a helyzetre. Felzárkóztunk 4–2-re, és volt egy kapufánk is, de Németországnak szintén megvoltak a lehetőségei, teljesen megérdemelten nyert. Most ki kell tisztítanunk a fejünket, nagyon fontos találkozó vár ránk Franciaország ellen.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG
F-CSOPORT, 2. FORDULÓ

PORTUGÁLIA–NÉMETORSZÁG 2–4 (1–2)
München, Allianz Aréna, 12 926 néző. Vezette: A. Taylor (angol)
Portugália: Rui Patrício – Nélson Semedo, Pepe, Rúben Dias, Guerreiro – Danilo Pereira, William Carvalho (Rafa Silva, 58.), Bruno Fernandes (Joao Moutinho, 64.) – Bernardo Silva (Renato Sanches, a szünetben), C. Ronaldo, Diogo Jota (André Silva, 83.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Németország: Neuer – Ginter, Hummels (Can, 62.), Rüdiger – Kimmich, Gündogan (Süle, 73.), Kroos, Gosens (Halstenberg, 62.) – Havertz (Goretzka, 73.), Th. Müller – Gnabry (L. Sané, 87.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
Gólszerző
: C. Ronaldo (15.), Diogo Jota (67.), ill. Rúben Dias (35. – öngól), Guerreiro (39. – öngól), Havertz (51.), Gosens (60.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik