Simon Kjaer – valamint Kasper Schmeichel –, miközben Christian Eriksen feleségét próbálja nyugtatni (Fotó: AFP)

Szinte a teljes világsajtó mellett a Sport Bible is arról számolt be a szombati Dánia–Finnország mérkőzést követően, hogy a dán válogatott csapatkapitánya, Simon Kjaer hősies tette nagyban hozzájárulhatott ahhoz, hogy az orvosok meg tudták menteni Christian Eriksen életét.

Miután a dánok tízese összeesett a pályán, Kjaer rohant oda hozzá, s társa nyelvét félre tolva szabaddá tette a légutait – megakadályozva ezzel, hogy Eriksen lenyelje a nyelvét. A Milan játékosa ezt követően arra kérte társait, hogy állják körbe Eriksent, ameddig ellátják.

Kjaer ezután – Kasper Schmeichellel együtt – Eriksen feleségét, Sabrinát próbálta nyugtatni, vigasztalni. A történteket követően a Milan játékosa nem is tudta folytatni a játékot, a finnek gólja után nem sokkal cserét kért.  

 


 

EURÓPA-BAJNOKSÁG
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Dánia–Finnország
0–1
Koppenhága, 15 200 ezer néző. Vezette: A. Taylor (angol)
Dánia:
K. Schmeichel – Wass (Stryger, 76.), Kjaer (Vestergaard, 63.), Christensen, Maehle – Eriksen (M. Jensen, 43.), Höjbjerg, Delaney (Cornelius, 76.) – Poulsen, Wind (Skov Olsen, 63.), Braithwaite.
Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand
Finnország:
Hrádecky – Raitala (L. Väisänen, 90.), Arajuuri, O'Shaughnessy, Uronen – Lod, Kamara, Sparv (Schüller, 76.), Toivo – Pohjanpalo (Forss, 84.), Pukki (Kauko, 76.). Szövetségi kapitány: Markku Kanerva  
Gólszerző: Pohjanpalo (60.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Eriksen drámája
Eriksen összeesett – újra kellett éleszteni, stabilizálták az állapotát
Vészhelyzet a pályán, képeken Christian Eriksen drámája
Videó: a finn és a dán szurkolók Christian Eriksen nevét skandálták – videó
Eriksen videohívásban kérte társait a folytatásra – sajtóhír
Eriksen drámája után győztek a finnek Koppenhágában
 Eriksen „még lélegzett”, amikor odaértek hozzá az orvosok