Eb 2020: Jorginho nagyszerű játékos, Aranylabdát érdemelne – Insigne

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.07.03. 14:45
null
Jorginho remekelt De Bruyne-ék ellen (Fotó: AFP)
Mint ismert, Olaszország 2–1-re legyőzte Belgiumot a labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Az olaszoknál a Chelsea BL-győztes középpályása, Jorginho nagyszerűen játszott – 71 átadásából 70 sikeres lett –, Lorenzo Insigne szerint az Aranylabdát is megkaphatná – írja a Sport Bible.

 

„Nem én fogom eldönteni, ki kapja meg az Aranylabdát, de remélem, hogy Jorginho rajta lesz a listán. Megérdemelné, nagyszerű játékos. Én a professzornak hívom, mind boldogok vagyunk, hogy vele játszhatunk” – mondta Lorenzo Insigne.

Talán sokaknak meglepő lehet az olasz szélső állítása, ám az tény, hogy Jorginho a Chelsea-vel remek idényt tudhat maga mögött, hiszen megnyerte a Bajnokok Ligáját Pep Guardiola Manchester Cityjével szemben.

Az Európa-bajnokságon pedig bebizonyította, mennyire is fontos tagja az olasz válogatottnak is. A Belgium elleni negyeddöntőben is zseniálisan futballozott, 71 rövid passzából 70 sikeresnek bizonyult – ez 99 százalékos pontosságnak felel meg, az első félidőben mind a 31 átadása csapattársat talált.

A védekezésből is kivette a részét, pedig középpályás ellenfelei a Premier League legkreatívabb játékosai közé tartoznak – Kevin De Bruyne-t és Youri Tieemanst sem kell bemutatni senkinek.

Jorginho rendkívül intelligens játékos, így amikor egy másodperce van dönteni, milyen csellel tarthatja meg a labdát, szinte mindig jó döntést hoz – Thorgan Hazard előtt például elképesztő gyorsasággal húzta el a labdát a második félidőben.

A remek formája ellenére sem szállt el a középpályás, a Goalnak elárulta, nem gondol az Aranylabdára.

„Számomra az a legfontosabb, hogy a csapattársaimmal és a barátaimmal ünnepeljek a végén. Ez sokkal gyönyörűbb, mint egy egyéni díjnak örülni” – mondta Jorginho.

Az olasz válogatott legközelebb kedden lép pályára az Európa-bajnokságon, méghozzá az elődöntőben Spanyolország ellen.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ
BELGIUM–OLASZORSZÁG 1–2 (1–2)
München, Allianz Aréna, 12 984 néző. Vezette: Vincic (szlovén)
BELGIUM: Courtois – Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Meunier (Chadli, 69.; Praet, 73.), Witsel, Tielemans (Mertens, 69.), T. Hazard – De Bruyne, R. Lukaku, Doku. Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
OLASZORSZÁG: G. Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola (Emerson, 79.) – Barella, Jorginho, Verratti (Cristante, 74.) – Chiesa (Rafael Tolói, 90+1.), Immobile (Belotti, 74.), L. Insigne (Berardi, 79.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
Gólszerző: R. Lukaku (45+2. – 11-esből), ill. Barella (31.), L. Insigne (44.)

A TALÁLKOZÓ ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik