Eb 2020: Hummels és Müller visszatér – íme, a németek kerete!

Vágólapra másolva!
2021.05.19. 12:54
null
Thomas Müller (balra) visszatér a német válogatottba (Fotó: AFP)
Joachim Löw szerda kora délután kihirdette a német labdarúgó-válogatott 26 fős Európa-bajnoki keretét. Ahogy az német sajtóinformációk alapján várható volt, a listán megtalálható Thomas Müller és Mats Hummels neve is.

A Kicker márciusban megírta,hogy Thomas Müller és Mats Hummels is ott lehet az Eb-n, majd ezt az információt Müllerről a múlt hétenmegerősítette a Bild, s nemrég Hummelsről írta ugyanezt a sport1.de.

A német válogatott szerdai sajtótájékoztatóján pedig hivatalossá vált, hogy a Dortmund védője és a Bayern támadója is készülhet az Európa-bajnokságra.

Joachim Löw a sajtótájékoztatón elmondta, nem bánta meg, hogy az utóbbi időben nem hívta a válogatottba Hummelst és Müllert, mivel „a fiatal játékosoknak meg kellett adnia a lehetőséget a fejlődésre”, ám „mivel egy sikeres Eb-szereplés mindent felülír”, újra kellett gondolniuk a rutinosabb futballisták beválogatását. A Kicker tudósítása szerint Löw azt is elmondta, hogy a védelmük nem mindig volt elég stabil, ezért is van szükség egy olyan, az elmúlt időszakban meggyőző teljesítményt nyújtó labdarúgóra, mint Hummels.

A német kapitányt Jérome Boatengről is kérdezték. Löw a Bayern védőjével kapcsolatban úgy fogalmazott, „remek játékosnak és személyiségnek tartja” és csak elismeréssel tud róla beszélni, ám a rutinos hátvédek közül ezúttal csupán Hummelsre számít a szakmai stáb.

Meghívót kapott a 10-szeres német válogatott, a nationalelfben legutóbb 2016-ban pályára lépő Kevin Volland is. A Monaco csatárával kapcsolatban Löw úgy fogalmazott: „láttuk, hogyan teljesített Franciaországban: gólveszélyes és fizikailag erős, így biztosan a segítségünkre lesz”.

A keretben ott van a német válogatottban eddig egyszer, még 2014-ben pályára lépő Christian Günter is: Löw szerint a Freiburg 28 éves csapatkapitánya szinte minden területen sokat fejlődött, ezért készülhet a kontinensviadalra.

A listán szerepelJamal Musiala neve is: a Bayern München 18 éves támadó középpályása idén márciusban debütált a német válogatottban, Löw pedig az Eb-re is magával viszi.

Mint ismert, Marco Reus még a kerethirdetés előtt saját maga jelentette be, hogy a kapitánnyal közösen úgy döntöttek, a Dortmund labdarúgója nem lesz ott az Eb-n.

„Nem vagyunk ott a legnagyobb esélyesek között, ezért nem is jelölök ki célt a csapat előtt. Természetesen minél tovább szeretnénk eljutni. Egyelőre nem szabad az egyenes kieséses szakaszra gondolnunk, csak és kizárólag a csoportkörből való továbbjutásra kell koncentrálnunk. Mindegyik meccsen úgy kell játszanunk, mintha az lenne az utolsó” mondta a sajtótájékoztatón Löw.

A 26 fős keretből 17-en a Bundesligából érkeznek majd, hat játékos a Premier League-ből, további egy-egy pedig a La Ligából, a Serie A-ból és a Ligue 1-ből.

A magyar válogatott bő, 30 fős Európa-bajnoki keretét ide kattintva böngészheti.

A francia válogatott kedden hirdetett keretet az Eb-re, míg harmadik csoportellenfelünk, a címvédő portugálok csütörtökön hozzák nyilvánosságra a kontinenstornára utazó játékosok névsorát.

A NÉMET VÁLOGATOTT 26 FŐS KERETE AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGRA
KAPUSOK: Bernd Leno (Arsenal – Anglia), Manuel Neuer (Bayern München), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)
VÉDŐK: Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Robin Gosens (Atalanta – Olaszország), Christian Günter (Freiburg), Marcel Halstenberg (RB Leipzig), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Lukas Klostermann (RB Leipzig), Robin Koch (Leeds United – Anglia), Antonio Rüdiger (Chelsea – Anglia), Niklas Süle (Bayern München)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Emre Can (Borussia Dortmund), Serge Gnabry (Bayern München), Leon Goretzka (Bayern München), Ilkay Gündogan (Manchester City – Anglia), Kai Havertz (Chelsea – Anglia), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Joshua Kimmich (Bayern München), Toni Kroos (Real Madrid – Spanyolország)
TÁMADÓK: Jamal Musiala (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), Florian Neuhaus (Borussia Mönchengladbach), Leroy Sané (Bayern München), Kevin Volland (Monaco – Franciaország), Timo Werner (Chelsea – Anglia)

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik