Uli Hoeness szerint a német válogatott egyik problémája volt Kroos játszatása (Fotó: AFP)

 

A 69 éves, játékosként világ- és Európa-bajnok Hoeness vasárnap úgy vélekedett, a részben budapesti rendezésű kontinenstornán a német válogatott egyik problémája az volt, hogy Joachim Löw szövetségi kapitány kétségbeesetten erőltette Kroos játékát, ezért átállt a háromvédős taktikára.

Hangsúlyozta, hogy nagyra értékeli Kroost és Löwöt is, de a taktikai módosítások „teljesen visszaütöttek". Szerinte a csapat félve játszott az Anglia elleni nyolcaddöntőben. Megjegyezte, hogy Kroos az egész meccsen nem lépte át a középkört.

„Eljárt az idő a játékmódja felett" – mondta Hoeness, aki a túl sok keresztpassz miatt kritizálta a Real Madrid középpályását.

A németek a csoportkörben 1–0-ra kikaptak a világbajnok franciáktól, 4–2-re legyőzték az előző Európa-bajnokságon aranyérmes portugálokat, majd 2–2-es döntetlent játszottak a magyarokkal Münchenben. A londoni nyolcaddöntőben 2–0-ra kikaptak Angliától, majd három nappal később a világbajnok Kroos bejelentette, hogy 106 meccs után visszavonul a válogatottságtól.

Toni Kroos Uli Hoeness nyilatkozata után hivatalos Twitter csatornáján osztott meg egy posztot, amelyből kiderül, hogy a középpályás adta a legtöbb passzt a támadó harmadban az Európa-bajnokságon. „Uli Hoeness nem kedveli ezt" – áll a játékos bejegyzésében. Emellett Kroos egy ironikus szöveggel is kommentálta a szakember hozzászólását. „Nagy tudással rendelkezik, de szeret vitatkozni és nincs kibékülve magával. Hasonlít a pályamunkásunkra."