Eb 2020: hiába alkoholmentes, vallási okokból félretehető a sör

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.24. 19:28
null
Paul Pogba is előre eldöntheti, ott lehet-e előtte a sör (Fotó. AFP)
A The Telegraph az UEFA-ra hivatkozva arról ír, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság folytatásában a sajtótájékoztatók előtt az összes játékostól és vezetőedzőtől előzetesen megkérdezik, vallási alapon kifogásolják-e, hogy az egyébként alkoholmentes sör előttük legyen az asztalon.

 

Mint ismert, múlt hét hétfőn Budapesten Cristiano Ronaldo a Coca-Cola üvegeit, kedden Münchenben Paul Pogba a Heineken – alkoholmentes – sörét, szerdán Rómában Manuel Locatelli szintén a kólásüvegeket pakolta el maga elől az UEFA hivatalos sajtótájékoztatóján. CR egy vizespalackot felemelve még azt is mondta az újságírók felé, hogy „Inkább igyatok vizet!”.

A három eset abban különbözik egymástól, hogy Pogba vallási okokból tolta el maga elől az italt: ő az iszlám követője, márpedig a Korán tiltja az alkoholfogyasztást.

A The Telegraphnak az UEFA tisztviselői megerősítették, hogy a folytatásban vallási okokból a játékosoknak és a szövetségi kapitányoknak lehetőségük van előre jelezni, hogy ne legyen előttük a Heineken.

A portál arról is ír, hogy az UEFA figyelmeztette a labdarúgókat, megbírságolhatja őket, ha továbbra is elutasítják a szponzorok termékeit a sajtótájékoztatókon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik