Eb 2020: három város elveszítheti a rendezés jogát – sajtóhír

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2021.03.05. 08:40
null
Elképzelhető, hogy a bilbaói San Mamés Stadionban mégsem rendeznek meccset a 2021-es Eb-n (Fotó: AFP)
Bilbao, Dublin és Glasgow elveszítheti a rendezés jogát, Szentpéterváron fél házat várnak a 2021-re halasztott labdarúgó Európa-bajnokságon.


Az Európa-bajnokság tizenkét rendező városának április 5-ig kell leadnia, mennyi szurkolót tud fogadni a mérkőzéseken, ám a feladat többeknek is nehezebb a vártnál. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) célja, hogy a lelátók legalább félig megteljenek, azonban elképzelhető, hogy Bilbao, Dublin és Glasgow sem lesz képes ezt teljesíteni – számolt be róla az Associated Press.

Márpedig ha az érintettek nem vállalnak garanciát a rendezés feltételeiért, az UEFA elveheti tőlük a mérkőzéseket és olyan helyszínekre viheti, ahol nincsen hasonló probléma. Értesülések szerint a szövetség leginkább Angliára számít ebben az ügyben, a szigetországban jól halad az oltásprogram, és több magas színvonalú stadion is szóba jöhet: a már rendező Wembley mellett a Tottenham 62 ezres arénája, de Manchester és Liverpool is készen áll.

Az UEFA mindegyik helyszínen szurkolókat szeretne látni, és érthető a motivációja – idézi az Ír Labdarúgó-szövetség (FAI) vezérigazgatóját, Jonathan Hillt az irishexaminer.com. – Az emberek már megvették a belépőket, lefoglalták a szállásokat, nem lehet sokáig halogatni a végleges választ. Szívesen megrendeznénk a mérkőzéseket, de még sokat kell egyeztetnünk az ügyben.”

Mindeközben Oroszországból jó hírek is érkeztek a szövetséghez. A Reuters arról számolt be, hogy az országban, így Szentpéterváron is javulnak a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos adatok, és ha a tendencia folytatódik, a lelátók fele benépesül a nyári Eb-meccseken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik