Erling Haaland sem lesz ott az Eb-n (Fotó: AFP)

 

 
AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG SELEJTEZŐI

Az átigazolási piacra szakosodott Transfermarkt összegyűjtötte a legértékesebb játékosokat, akik biztosan nem lesznek ott a 2020-ról 2021-re elhalasztott viadalon, mert hazájuk válogatottja elbukott a selejtező valamely szakaszában.

A harmincfős rangsor legjobb tíz helyezettje közül négy szerb labdarúgó. Déli szomszédaink – akikkel a 2020-as Nemzetek Ligájában egy csoportban szerepelünk – Ukrajna és Portugália mögött a harmadik helyen végeztek a selejtezős csoportjukban, majd a playoffban hosszabbítás után 2–1-re nyertek Norvégiában, aztán odahaza tizenegyesekkel kikaptak Skóciától. Szerbia a 2000-es Eb óta nem szerepelt kontinenstornán.

A rangsort Jan Oblak, az Atlético Madrid szlovén kapusa vezeti, akinek értékét 90 millió euróra taksálja a portál. Szlovénia a G-csoportban csak a negyedik lett, és a Nemzetek Ligáján keresztül sem maradt esélye kijutni.

A norvégok két fiatal tehetsége, Erling Haaland és Martin Ödegaard a legjobb öt között szerepel a listán. Norvégia a 2016-os Eb-ről a magyar válogatott miatt maradt le, az idén pedig Szerbia foszlatta szerte az északi álmokat. Haalandnak és Ödegaardnak még várnia kell az első Európa-bajnokságára.

A 2021-ES EB-RŐL LEMARADÓ LEGÉRTÉKESEBB JÁTÉKOSOK A TRANSFERMARKT SZERINT
  1. Jan Oblak (szlovén, Atlético Madrid) – 90 millió euró
  2. Erling Haaland (norvég, Borussia Dortmund) – 80 millió
  3. Szergej Milinkovics-Szavics (szerb, Lazio) – 65 millió
  4. Miralem Pjanic (bosnyák, FC Barcelona) – 50 millió
  5. Martin Ödegaard (norvég, Real Madrid) – 45 millió
  6. Filip Kosztics (szerb, Eintracht Frankfurt) – 32 millió
  7. Kosztasz Manolasz (görög, Napoli) – 32 millió
  8. Nikola Milenkovics (szerb, Fiorentina) – 28 millió
  9. Marash Kumbulla (albán, Hellas Verona) – 25 millió
10. Luka Jovics (szerb, Real Madrid) – 25 millió euró

Dusan Tadics, Henrih Mhitarjan, Gylfi Sigurdsson, Nemanja Matics, Josip Ilicic és a többiek – ők sem lesznek ott a 2021-es Európa-bajnokságon. A Transfermarkt harmincas listáját ide kattintva megtekintheti!