Eb 2020: „Ha a franciáknak nekirontunk, nagy verésbe szaladhatunk bele”

BALÁZS DÁVIDBALÁZS DÁVID
Vágólapra másolva!
2021.06.18. 18:37
null
Bánki József méltatta a magyar csapatot (Fotó: Tumbász Hédi)
Bánki József volt a vendég a városligeti szurkolói zóna NS-pódiumán. A Ferencváros korábbi emblematikus játékosával Szeli Mátyás, a Nemzeti Sport futballrovatának rovatvezető-helyettese beszélgetett.

„Ami Christian Eriksennel történt, az egy életre szóló dráma. Azt hiszem, soha senki nem fogja elfelejteni, hogy mi történt, ahogy mi sem fogjuk soha Fehér Miklós halálát. Ezek olyan pillanatok voltak, amik megmutatták az embereknek, hogy mi a fontos. Beszélhetünk Ronaldóról, Messiről vagy Mbappéról, de amit Simon Kjaer a barátjáért tett a pályán, az mindenkinek a lelkéig hatolt és mélyen bevésődött az emlékezetébe” – mondta el Bánki József Christian Eriksen drámájával kapcsolatban a városligeti szurkolói zóna NS-pódiumán.

A nyolcvanas évek meghatározó ferencvárosi futballistája a folytatásban beszélt a magyar válogatott portugálok ellen 3–0-ra elveszített keddi Eb-mérkőzéséről.

„A mostani magyar válogatottal kapcsolatban a legnagyobb elismeréssel szabad csak beszélni. Minden poszton minőségi játékosok voltak a portugáloknál, és mégis döntetlenre hoztuk 84 percig a meccset, ami az egységnek, egymás segítésének, a hatalmas küzdeni akarásnak és a frenetikus hangulatnak volt köszönhető” – fogalmazott az 58 éves újságíró, televíziós szakértő.

„Olyan élmény volt ez a játékosoknak és azoknak is, akik a helyszínen tekintették meg a meccset, hogy amíg élnek, nem felejtik el. Ahogy a csapat küzdőszellemét sem. A srácok hihetetlenül odatették magukat. Én azokkal értek egyet, akik a vereség ellenére is azt mondják, nem kell szégyenkeznünk ezzel a magyar válogatottal.” Hozzátette: Szoboszlai és Kalmár játékával sem gondolja azt, hogy esélyesebbek lehettünk volna a pontszerzésre. Arra is kitért, kit tart együttesünk legfontosabb játékosainak.

„Nálam Willi Orbán játéka nélkülözhetetlen. Toronymagasan a legfontosabb futballistának őt tartom Gulácsi Péter mellett.”

Bánki József a holnapi, franciák elleni meccs kapcsán is kifejtette a véleményét.

„Ez nem kívánságműsor, nem szabad nekirontani a franciáknak, mert akkor ezzel a kamikazefutballal nagy verésbe szaladhatunk bele.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik