Eb 2020: Gyönyörű város Budapest, tele élettel, és Felcsút sincs túl messze – Joao Nunes

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2021.06.13. 17:43
null
Joao Nunes a felcsútiak egyik tavaszi bajnoki meccsén (Fotó: Dömötör Csaba)
„Gyönyörű város, tele élettel, és Felcsút sincs túl messze, harminc-negyven perc alatt odaérek” – dicsérte Budapestet Joao Nunes, a Puskás Akadémia portugál utánpótlás-válogatott labdarúgója, akivel az Európa-bajnokság kapcsán a Bálna Teraszon készített hosszabb anyagot Diogo Pombo portugál újságíró.

 

Mint kiderült, a felcsútiak futballistája mindössze néhány percre lakik az interjú helyszínétől, és nemcsak őt, a barátnőjét is lenyűgözte a magyar főváros.

A cikkből az is kiderül, hogy Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor Felcsúton született, és itt játszik a portugál védő csapata, a Puskás Akadémia. A 25 éves játékos azt is elárulta, hogy bár tanul magyarul, nagyon nehéznek tartja a nyelvet, ezért a csirkét és a salátát is inkább angolul rendeli meg.

Kiemeli, hogy szerinte nagyszerű képzés folyik a Puskás Akadémiánál, ahol minden adva a fiatal futballisták fejlődéséhez. Hozzátette, hogy ez Görögországban például nem így volt, a Panathinaikosznál sok volt a gond, és az ottani légkörben nehéz volt jól dolgozni. Felcsúton azonban más a helyzet, és reméli, hogy előbb-utóbb bajnoki címet nyer a csapattal.

„Nem volt nehéz döntés, amikor ide igazoltam – folytatta. – Bár a Puskás Akadémia fiatal klub, meggyőző volt az ajánlata. A körülmények tökéletesek, minden adva van, ami a futballisták fejlődéséhez szükséges.”

Természetesen szó esett a magyar válogatott esélyeiről is.

„A válogatott hazai pályán játszhat, saját szurkolótábora előtt, és nem igazán van veszítenivalója. Igaz, hogy a legnehezebb csoportba került, de biztos vagyok benne, hogy mindegyik ellenfél helyzetét megnehezíti. A magyar nagyon patrióta nép, a szurkolóknak fontos a válogatott, amely biztosan mindent megtesz, hogy jól szerepeljen” – mondta Joao Nunes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik