Luis Enrique vicces kedvében volt a sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)
Luis Enrique vicces kedvében volt a sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)

 

Cristiano Ronaldo lavinát indított el, amikor a Magyarország–Portugália találkozót megelőző sajtótájékoztatón levett az asztalról két kólásüveget és azt mondta, hogy „Igyatok inkább vizet!”

Kedden a francia válogatott középpályása, Paul Pogba Münchenben a Heineken – alkoholmentes – sörét tette el az asztalról, Manuel Locatelli szerdán Rómában szintén a kólásüvegeket pakolta el, míg az oroszok szövetségi kapitánya, Sztanyiszlav Csercseszov jóízűen belekortyolt a kihelyezett kólákba.

A sorba beállt a spanyol válogatott kapitánya, Luis Enrique is, aki a szombati, Lengyelország elleni csoportmérkőzést megelőző sajtótájékoztatón tett humoros megjegyzést a Coca-Cola cégről, noha a spanyol tréner nem tudta, hogy már adásban van.

„Ez Coca-Cola Zero (az üdítő cukormentes változata – a szerk.)? Ez a szponzor? Gyerekek, ne igyatok kólát!” – tanácsolta Luis Enrique a Marca által közvetített sajtótájékoztatón.

Az UEFA korábban kijelentette, hogy nem bünteti meg a játékosokat cselekedetük miatt, de az Európa-bajnokság szervezőbizottságának tagjai szerint a szövetség gondolkodik azon, szükség van-e változtatásra, mert a történtek nem vetettek jó fényt a szponzorokra.