Eb 2020: Gulácsiék német klubtársa a magyar védelmet dicsérte

Vágólapra másolva!
2021.06.21. 14:21
null
Marcel Halstenberg (Fotó: AFP)
A német válogatottból Leon Goretzka és Marcel Halstenberg állt az újságírók rendelkezésére hétfőn. A nationalelf szerdán Münchenben Magyarországot látja vendégül az Európa-bajnokság F-csoportjának utolsó fordulójában.

 

„Megtettük az első lépést a cél felé – utalt a portugálok elleni győzelemre a németek hétfői sajtótájékoztatóján Leon Goretzka, a Bayern München 26 esztendős középpályása. – Jó volt látni, milyen euforikus hangulatot teremtett a siker. Nem kérdés, szeretnénk megnyerni az utolsó csoportmeccsünket. Ezúton szeretném megköszönni a szurkolóknak a biztatást. A stadionban mindenki énekel, olyan, mintha telt ház lenne. Ez büszkévé és roppant boldoggá tesz minket. Ez a legnehezebb csoport az Eb-n. Magyarország ellen át kell törnünk a védelmi vonalat. Nagyon motiváltak vagyunk, megoldjuk a feladatot.”

„A magyarok elleni mérkőzés más lesz, mint az első kettő – véli Marcel Halstenber, aki Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik klubtársa az RB Leipzigben. – A magyar csapat védelme jól megszervezett, gólra törően kell futballoznunk. Alaposan felkészülünk, és megtörjük az ellenfelet. Nem lesz könnyű meccs, erős védelemmel nézünk szembe. Mindegy, milyen összeállításban kezd Magyarország.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
JÚNIUS 23., SZERDA
E-CSOPORT
18.00:
Szlovákia–Spanyolország, Sevilla (Tv: Duna Tv) – élőben az NSO-n!
18.00: Svédország–Lengyelország, Szentpétervár (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
F-CSOPORT
21.00:
Portugália–Franciaország, Budapest (Tv: Duna Tv) – élőben az NSO-n!
21.00: Németország–MAGYARORSZÁG, München (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Franciaország 2 1 1 2–1 +1 4
2. Németország 2 1 1 4–3 +1 3
3. Portugália 2 1 1 5–4 +1 3
4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 1–4 –3 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik