Eb 2020: Gratulálok a társaimnak, amiért van esélyünk a továbbjutásra – Willi Orbán

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.06.21. 16:34
Willi Orbán különleges érzésekkel várja a magyar labdarúgó-válogatott utolsó csoportmérkőzését az Európa-bajnokságon, hiszen Németországban született és nőtt fel. Szeretne jó játékkal meglepetést okozni, ahogy Sallai Roland is, aki mondta is az Eb előtt freiburgi csapattársának, Christian Günternek, hogy készüljön fel a mérkőzésre. A magyar csapat győzni szeretne Münchenben, és amit ígérnek a játékosok, az az, hogy mindent bele fognak adni.
Willi Orbán és Sallai Roland (Fotó: Török Attila)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Willi Orbán és Sallai Roland (Fotó: Török Attila) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

You can read the story in English here!

A franciák elleni döntetlen alkalmával gólpasszt adó Sallai Roland először Fiola Attila találatát elevenítette fel a Telkiben tartott sajtótájékoztatón.

„Sokat készültünk ezekre a szituációkra, pont azért, hogy ha egyszer adódik egy ilyen lehetőség, ki tudjuk használni. Szenzációs érzés volt, amikor megszereztük a vezetést, ezt próbáljuk meg kivinni magunkkal Németországba, hogy pluszerőt adjon nekünk.”

Hozzátette: azért bírták ilyen jól fizikailag a mérkőzést, mert remek felkészítést kaptak a szakmai stábtól. A németek elleni sorsdöntő találkozóról elmondta: ugyanazzal az elánnal kell kimenniük a pályára, mint az első két találkozón.

„Maximálisan oda kell figyelnünk, a taktikai utasításokat betartva kell bátor focit játszanunk. A világbajnok ellen is tudtunk néha előre játszani, ezt kell jobban megerősíteni, és a védekezésre is jobban kell figyelni. Egy mérkőzésen minden előfordulhat, úgy fogunk kiutazni, hogy megpróbáljuk megnyerni. Azt meg tudjuk ígérni, hogy mindent bele fogunk adni.”

Azt is elárulta: freiburgi csapattársával, Christian Günterrel még az Eb előtt beszélt:

„Mondtam neki, hogy készüljön fel ellenünk!”

Willi Orbánt először arról faggatta a Nemzeti Sport: mennyire várja különleges érzésekkel a németek elleni találkozót.

„Németország természetesen különleges ellenfél számomra, mert ott születtem és nőttem fel. E mellé ráadásul nagy tétje van a meccsnek. Szeretnénk jó teljesítménnyel meglepetést okozni. Ennél nehezebb csoport nincs ezen az Eb-n, úgyhogy óriási dolog, hogy még van esélyünk a továbbjutásra. Ismerem a német játékosokat, vannak köztük lipcsei csapattársaim is, akikkel a torna előtt még viccelődtünk, hogy melyikünk fog nyerni.”

Kollégánk felvetette neki: bár a magyar válogatott egyik legmegbízhatóbb pontjának számít, mintha balszerencsés lenne ezen az Eb-n, hiszen például a portugálok első góljánál is rajta pattant meg a labda, büntetőt is ítéltek ellene, és a franciák találata előtt sem tudott tisztázni.

„Nem jó, ha hozzájárulunk az ellenfél góljaihoz, de ez is a munkánk része, benne van a pakliban. Éppen ezért is gratulálok a csapattársaimnak, akik világszínvonalon támadtak, jól védekeztek, emiatt van még mindig esélyünk a továbbjutásra.”

Meglátása szerint a német válogatott a legkomplettebb csapat a csoportunkból:

„Értem ezt úgy mentálisan, mint szervezettségben vagy a játékosok minőségében. Sokat presszingelnek, bár ez a franciák ellen még nem volt jellemző rájuk, a portugáloknak már nehezebb dolguk volt a labdakihozataloknál. Együtt védekeznek, előre védekeznek, amire majd a támadóinknak is figyelni kell.”

Orbán azt is elárulta: Szalai Ádámot még hétfő reggel is vizsgálták, de nagyon úgy tűnik, hogy ott lehet a németek elleni mérkőzésen szerdán.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
JÚNIUS 23., SZERDA
E-CSOPORT
18.00:
Szlovákia–Spanyolország, Sevilla (Tv: Duna Tv) – élőben az NSO-n!
18.00: Svédország–Lengyelország, Szentpétervár (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
F-CSOPORT
21.00:
Portugália–Franciaország, Budapest (Tv: Duna Tv) – élőben az NSO-n!
21.00: Németország–MAGYARORSZÁG, München (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Franciaország 2 1 1 2–1 +1 4
2. Németország 2 1 1 4–3 +1 3
3. Portugália 2 1 1 5–4 +1 3
4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 1–4 –3 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik