Eb 2020: Gárdonyban szállnak meg a franciák – hivatalos

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2021.05.10. 15:38
null
Hivatalossá vált, Gárdonyban szállnak meg a franciák (Fotó: AFP)
Megerősítették, júniusban a Vital Hotel Nautis fogadja a Puskás Arénában két Európa-bajnoki csoportmérkőzést játszó, világbajnoki címvédő francia labdarúgó-válogatottat.

 

Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport információja, miszerint a nyári Európa-bajnokság alatt a francia válogatott Magyarországon készül, és a gárdonyi Vital Hotel Nautisban száll meg. A négycsillagos hotelből hivatalos megerősítést kaptunk ezzel kapcsolatos érdeklődésünkre, a világbajnoki címvédő ott tartózkodásának pontos időtartama ugyanakkor még nincs eldöntve, ez ügyben zajlanak az egyeztetések.

Támpontot adhat ugyanakkor, hogy a szállodába június 17-28. között nem lehet szobát foglalni, ami egybeesik Didier Deschamps együttesének budapesti mérkőzéseivel. A franciák június 15-én Münchenben kezdik a csoportkört Németország ellen, ezt követően június 19-én Magyarország, június 23-án Portugália ellen játszanak a Puskás Arénában, s amennyiben a tabella harmadik helyén végeznek, akár a június 27-i nyolcaddöntőn is ott léphetnek pályára.

A gárdonyi Vital Hotel Nautis nem először fogad nagyobb sportolói delegációt, a magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság márciusi csoportküzdelmei alatt a német utánpótlás-válogatottnak adott otthont. A szállodától érdeklődésünkre elmondták, hogy a tapasztalatok kölcsönösen pozitívak voltak, ami nagyban köszönhető a koronavírus-járvány ellenére is kitartó profi személyzetnek.

A legnagyobb kihívás a francia futballisták megóvása, és nyugalmuk biztosítása lehet, ám a szükséges intézkedésekről egyelőre csak annyit tudni, hogy a nemzeti együttes kibérli az egész épületet. Könnyen elképzelhető továbbá, hogy Kylian Mbappé és társai nagyrészt a székesfehérvári Mol Aréna Sóstóban végzik majd az edzéseiket.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik