Eb 2020: Frank de Boer szervezett cseh válogatottra számít Budapesten

Vágólapra másolva!
2021.06.26. 22:35
null
A holland szövetségi kapitány, Frank de Boer szervezett cseh csapatra számít (Fotó: Török Attila)
Egységes, szervezett cseh csapatot vár és nehéz mérkőzésre számít a holland labdarúgó-válogatottat irányító Frank de Boer vasárnap a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, a Puskás Arénában. Az ellenfélről a cseh kapitány is nyilatkozott.

Az 51 éves holland szakember, Frank de Boer a szombati sajtótájékoztatón azt mondta, a százszázalékos teljesítménnyel megvívott csoportkörben az ukránok elleni nyitómeccsen inkább támadásban, míg az osztrákok ellen inkább védekezésben nyújtottak jobb teljesítményt, míg az északmacedónokkal szemben mindkét játékelemben javultak.

„Persze tudjuk, hogy mindig van min javítani, így bízom abban, hogy a fejlődésünk töretlen marad” – fogalmazott a tréner.

Kiemelte, a csoportmeccsek után adott némi pihenőt a játékosoknak, ugyanakkor a labdarúgók ezt követően a korábbihoz hasonló mentalitással vetették bele magukat a munkába. Nyolcaddöntős riválisukkal kapcsolatban elmondta, a cseh együttes egységes, tudja, mit akar, szervezett, és képes nagy nyomás alá helyezni az ellenfelet.

„Nem óvatoskodnak, senkitől nem félnek, támadásban és védekezésben is erősek. Hagyományosan nehéz meccseket játszunk velük; amikor letámadnak, fontos lesz, hogy az üres területeket ki tudjuk használni”
– mondta a taktikai elképzeléseiről a szövetségi kapitány.

Kifejtette, örülnek, hogy várhatóan közel telt ház, mintegy 55 ezer ember előtt léphetnek pályára Budapesten, ugyanis a nézők jelenlétének – akár nekik, akár ellenük szurkolnak – fel kell dobnia a játékosokat.

A cseh szakvezető, Jaroslav Silhavy kijelentette: a holland csapat nehéz ellenfél, ráadásul favorit is az összecsapás előtt, ugyanakkor egy mérkőzésen bármi megtörténhet és szeretnének meglepetést okozni.

„Egységesen és nagyon keményen kell majd dolgoznunk, szeretnénk kellemetlen perceket okozni a riválisnak”
– fogalmazott a szakember.

Silhavy azt mondta, felkészült arra, hogy változtatni kell az eddigi kezdőcsapatán, az biztos, hogy a védő Jan Boril két sárga lapja miatt az eltiltását tölti, így az ő játékára biztosan nem számíthat.

„Mindig fájdalmas, ha elveszíted a csapatkapitányodat, de több lehetőségünk is van Vladimír pótlására, ha nem tudja vállalni a játékot. Remek, játékra váró labdarúgóink vannak, akik szeretnék megmutatni, mit tudnak” – utalt Darida sérülésére.

„A szurkolók miatt játsszuk ezt a játékot, bízom abban, hogy a jó hangulat és a várható telt ház jó mérkőzéshez fog vezetni. Szeretnénk borítani a papírformát”
– mondta Silhavy.

A Hollandia–Csehország találkozó vasárnap 18 órakor kezdődik a Puskás Arénában, az összecsapást az orosz Szergej Karaszjov vezeti. A továbbjutóra a dánok várnak a jövő szombati, baki negyeddöntőben.

EURO 2020, AZ EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
NYOLCADDÖNTŐ
Június 26., szombat, 18.00
Amszterdam
Wales–Dánia (38. mérk.)
Június 26., szombat, 21.00
London
Olaszország–Ausztria (37. mérk.)
Június 27., vasárnap, 18.00
Budapest
Hollandia–Csehország (40. mérk.)
Június 27., vasárnap, 21.00
Sevilla
Belgium–Portugália (39. mérk.)
Június 28., hétfő, 18.00
Koppenhága
Horvátország–Spanyolország (42. mérk.)
Június 28., hétfő, 21.00
Bukarest
Franciaország–Svájc (41. mérk.)
Június 29., kedd, 18.00
London
Anglia–Németország (44. mérk.)
Június 29., kedd, 21.00
Glasgow
Svédország–Ukrajna (43. mérk.)
NEGYEDDÖNTŐ
Július 2., péntek, 18.00
Szentpétervár
41. mérk. győztese–42. mérk. győztese (45. mérk.)
Július 2., péntek, 21.00
München
39. mérk. győztese–37. mérk. győztese (46. mérk.)
Július 3., szombat, 18.00
Baki
40. mérk. győztese–38. mérk. győztese (47. mérk.)
Július 3., szombat, 21.00
Róma
43. mérk. győztese–44. mérk. győztese (48. mérk.)
ELŐDÖNTŐ
Július 6., kedd, 21.00
London
46. mérk. győztese–45. mérk. győztese
Július 7., szerda, 21.00
London
48. mérk. győztese–47. mérk. győztese
DÖNTŐ
Július 11., vasárnap, 21.00
London
az elődöntő győztesei

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik