Eb 2020: Franciaország ellen pályára lépni kiváltság – Nego

Vágólapra másolva!
2021.05.15. 19:37
null
Loic Nego egyenlített az Izland elleni pótselejtezőn (Fotó: Szabó Miklós)
A Puskás Aréna hivatalos Facebook-oldalán megosztott videóban Fürjes Balázs nemzetközi sporteseményekért felelős kormánybiztos kérdezte a kilencszeres magyar válogatott Loic Negót, a mieink számára egy hónap múlva, a címvédő portugálok elleni mérkőzéssel kezdődő Európa-bajnokságról és az Izland elleni pótselejtezőről.

„Csapatmunka volt – mondta mosolyogva Nego az Izland ellen 0–1-ről a hajrában 2–1-re fordítva megnyert meccsről, amelyen a 88. percben ő egyenlített; az volt az első gólja a válogatottban. – A megfelelő pillanatban kerültem oda, és belőttem a labdát. Az érzés egészen lenyűgöző volt.”

A Mol Fehérvár játékosa elismerte, sokat számított, hogy Nikoliccsal, aki a gól előtt továbbjátszotta a labdát, régóta ismerik egymást, sok meccset játszottak már együtt Fehérváron, és szerencséje is volt, mert több izlandi is beleért a labdába, mire az eljutott hozzá.

A szélső kérdésre válaszolva arról is beszélt, milyen érzés lesz számára az Eb-n szülőhazája, Franciaország válogatottja ellen szerepelni.

„Jó emlékek, különleges pillanatok jönnek elő, elvégre a futballban folyamatosan az van a fejedben, hogy trófeákat akarsz nyerni. Franciaország ellen pályára lépni kiváltság, találkozni olyan játékosokkal, mint például Griezmann, akivel még közösen nyertünk korosztályos Európa-bajnokságot. Különleges lesz újra találkozni.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik