Eb 2020: Elődöntő? Hazudnék, ha ennyivel beérnénk – Kjaer

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.07.03. 22:03
null
Simon Kjaer (jobbra) Matej Vydrával harcol a csehek elleni negyeddöntőn (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, szombat este Dánia labdarúgó-válogatottja 2–1-re legyőzte Csehországot, és bejutott az Európa-bajnokság elődöntőjébe. Íme, néhány szereplő meccs utáni nyilatkozata!

 

„Nem ez volt a legszebb meccsünk, de nagyot harcoltunk, és volt egy fantasztikus kapusunk. Az akkumulátoraink szinte teljesen lemerültek, de ott vagyunk az elődöntőben, ami óriási eredmény – értékelt Kasper Hjulmand, a dánok szövetségi kapitánya. – Az első dolog, amit megmutattam a srácoknak az Európa-bajnokság előtti találkozásunkkor, az egy kép volt a Wembleyről, tavaly őszről, amikor ott jártunk. Mondtam nekik, hogy vissza fogunk térni oda. Ami pedig a mai közönséget illeti, nem győzünk elég hálásak lenni azért, hogy szurkolóink jóvoltából megint szinte dán stadionban játszhattunk.”

„Egyetlen célunk volt a tornára készülődvén: az, hogy újra pályára léphessünk a Wembleyben – nyugtázta az elődöntőbe jutás tervének teljesülését a dánok csapatkapitánya, Simon Kjaer is, utalva egyben csapata őszi londoni NL-sikerére. – Hazudnék, ha azt mondanám, hogy az elődöntőbe jutással elégedetten beérnénk. Négy nap múlva újabb meccs, addig a regenerálódásé a főszerep.”

A dánok csapatkapitányát az időnként a védelmükre nehezedő nyomásról is kérdezték:

„Szerencsére az ilyesmi engem feldob, nagy örömmel fejelgetem ki a labdákat. Talán játszhattunk volna jobban is, hagyhattunk volna valamivel kevesebb teret nekik, de úgy érzem, a védelmünk magabiztosan állt a lábán.”

„Ez fantasztikus! – lelkendezett az első dán gólt fejelő, a meccs emberének megválasztott Thomas Delaney. – Nem teljesen úgy alakult a meccs, ahogyan reméltük, de biztosan őriztük az állásainkat. De végül is mindegy, hogyan született meg a győzelem, el is felejthetjük, elég, ha megmarad a továbbjutás élménye.”

„Tudtuk, hogy rettenetesen kemény teszt vár ránk egy hozzánk hasonló, fizikailag erős és lendületes futballt játszó csapat ellen – fogalmazott Kasper Schmeichel, a dánok kapusa. – Az első félidőben nagyon jól játszottunk, a másodikat viszont megnehezítette a korán kapott gól. De egy jó csapatot az jellemez, hogy nemcsak jól játszani tud, hanem harcolni is, ha a helyzet úgy kívánja. És mi pont így tettünk!”

„A szünetben kétgólos hátrányban voltunk, ezzel valamit kezdenünk kellett, úgyhogy felvittünk egy plusz csatárt, és átálltunk 4-4-2-re – elemzett Jaroslav Silhavy, a csehek szakvezetője. – Beszorítottuk a dánokat, szereztünk is egy gólt, de ahogy múlt az idő, nem maradt elég energiánk az egyenlítésre.”

„Nagyon csalódottak vagyunk, hogy számunkra véget ért a torna. Úgy érzem, mindent megtettünk a siker érdekében, de az utolsó percekben már nem volt bennünk elég erő ahhoz, hogy fordítsunk – mondta a csehek becsületgólját szerző, összességében a tornát öt góllal záró Patrik Schick a cseh televíziónak. – A góljaim számával elégedett vagyok, bárcsak ma hozzá tudtam volna tenni még... Az első dán gólnál Kalival (Kalas) sajnos hibáztunk, ketten vigyáztunk egy dánra, egy másik pedig üresen maradt.”

„A dánoknak nagyszerű csapatuk van – dicsérte az ellenfelet a csereként pályára lépő Vladimir Darida. – Kiválóan védekeznek, és a korai gól kedvezett a harcmodoruknak. Nagyon nehéz föléjük kerekedni. De nincs miért szégyenkeznünk, jó meccseink voltak, harcoltunk, mint az oroszlánok. Ez ma is így történt, nagy kár, hogy nem tudtuk begyötörni az egyenlítő gólt, mert érzésem szerint akkor fordítottunk is volna.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ

CSEHORSZÁG–DÁNIA 1–2 (0–2)
Baki, Olimpiai Stadion, 16 306 néző. Vezette: Kuipers (holland)
CSEHORSZÁG: Vaclík – Coufal, Celustka (Brabec, 65.), Kalas, Boril – Holes (Jankto, a szünetben), Soucek – Masopust (Krmencík, a szünetben), Barák, Sevcík (Darida, 80.) – Schick (Vydra, 79.). Szövetségi kapitány: Jaroslav Silhavy
DÁNIA: Schmeichel – A. Christensen (Andersen, 81.), Kjaer, Vestergaard – Stryger Larsen (Wass, 71.), Höjbjerg, Delaney (M. Jensen, 81.), Maehle – Braithwaite, Dolberg (Poulsen, 59.), Damsgaard (Nörgaard, 60.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand
Gólszerző: Schick (49.), ill. Delaney (5.), Dolberg (42.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik