Bale gólja egy pontot ért Walesnek a fásult horvátok ellen

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.10.13. 20:35
null
Gareth Bale egyedül kevés volt Horvátország legyőzéséhez (Fotó: AFP)
Wales labdarúgó-válogatottja hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott Horvátországgal a 2020-as Európai bajnoki selejtezősorozat E-csoportjában, ezzel életben tartotta kvalifikációs esélyeit a kontinensviadalra.

EB-SELEJTEZŐK
8. FORDULÓ
E-CSOPORT
Wales–Horvátország 1–1 (Bale 45+3., ill. Vlasic 9.)
MAGYARORSZÁG–Azerbajdzsán 1–0 (Korhut 10.)

A MÉRKŐZÉS ESEMÉNYEIT PERCRŐL PERCRE ITT KÖVETHETI!

Horvátország az Európa-bajnoki részvételét is bebiztosíthatta volna egy esetleged cardiffi győzelemmel. Luka Modricék ennek megfelelően hasonló lendülettel kezdtek, mint csütörtökön a mieink ellen, igaz, ezúttal öt helyett kilenc percig tartott, mire betaláltak.

Josip Brekalo indult meg a saját térfeléről, majd remek szóló végén az érkező Nikola Vlasic elé tálalt, aki 14 méterről nem hibázta el a lehetőséget (0–1). Hamarosan Ivan Perisic duplázhatta volna meg a vendégelőnyt, ám Wayne Hennessey bravúrral védeni tudott.


Eltelt húsz, majd harminc perc a mérkőzésből, a horvátok lendülete pedig fokozatosan kopni látszott. Igaz, Wales sem tudott helyzetbe kerülni, hiába tartották meg a labdát a hazaiak, Dominik Livakovic kapujától jó 35-40 méterre passzolgattak a legjobb esetben is.

Már-már úgy tűnt, egygólos vendégelőnnyel vonulnak szünetre a felek, amikor Gareth Bale megvillant: remekül vette át Ben Davies labdáját a tizenhatos bal sarkánál, és 10 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, mindezt úgy, hogy a horvát védők képtelenek voltak felvenni vele a lépést (1–1).


A fordulás után egyik csapat sem tudott igazán a másik fölébe kerekedni. Az egyik oldalon Perisic, a másikon Bale villant, de ziccerbe kerülni egyikük sem tudott. Az 55. percben aztán Daniel James éles szögből leadott lövésénél kellett résen lennie Livakovicnak, ám a horvát kapus megoldotta a feladatot.

Ahogy telt az idő, egyre kevésbé a futball szépsége dominált, inkább a kemény párharcok és néhol már a sportszerűség határait súroló belépők tarkították a játékot. Horvátország a második félidőt konkrétan kaput találó lövés nélkül hozta le. Eközben a hajrában egy kemény belépő után épp a ludas Luka Modricot kellett kényszerűségből lecserélni.

Maratoni, nyolcperces ráadás következett, ám újabb gólt ez sem hozott, így Wales és Horvátország megosztozott a pontokon – ami azt jelenti, hogy mindkét csapatnak megmaradt az esélye az Eb-részvételre, de ahhoz, hogy ott is legyen, Walesnek a hátralévő mindkét meccsét hoznia kellene (az utolsó körben Magyarország vendégeskedik Cardiffban), Horvátországnak pedig egy pontra van szüksége a biztos Eb-kvalifikációhoz az utolsó találkozóján, hazai pályán Szlovákia ellen.

Mivel Horvátország még játszik Szlovákiával, a jelen pillanatban a csoport második helyén álló magyar válogatott sorsa saját kezében maradt: ha győz Wales ellen, biztosan ott lesz a 2020-as Eb-n.

A MAGYAR VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSÉRŐL ITT OLVASHAT!


AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 7 4 2 1 14– 6 +8 14
2. MAGYARORSZÁG 7 4 3 8– 9 –1 12
3. Szlovákia 6 3 1 2 10– 8 +2 10
4. Wales 6 2 2 2 6– 6 0 8
5. Azerbajdzsán 6 1 5 5–14 –9 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik