Gulyás Gergely szavai alapján csak beoltott szurkolók lehetnek jelen a Puskás Arénában az Eb-meccseken (Fotó: Dömötör Csaba)

 

„Azt jeleztük az UEFA-nak, hogy azok vehetnek részt az Európa-bajnokság budapesti mérkőzésein, akiket beoltottak” – mondta Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón, hozzátéve, hogy „május végéig mindenki oltást kaphat, aki szeretne oltást kapni”, és mivel az Eb magyarországi meccseire júniusban kerül sor, „ezért bízunk benne, hogy addig magunk mögött hagyjuk ezt a szörnyű időszakot”.

Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke korábban arra kérte a rendező országok szövetségeit, április 7-ig álljanak elő egy tervezettel, hogy hány nézőt tudnak beengedni a mérkőzésekre.

A The Times január végén arról írt, az UEFA kidolgozott egy vészforgatókönyvet, mely szerint az Európa-bajnokság meccseire jórészt csak a rendező országokból érkezhetnének drukkerek – ebben az esetben újrakezdnék az egész jegyértékesítési folyamatot.

A Puskás Arénában az eredeti tervek szerint három csoportmérkőzés (amelyből kettőt a magyar válogatott játszik) és egy nyolcaddöntő lesz.

Gulyás elmondta azt is, „az a néhány sportrendezvény, amelyet a legszigorúbb szabályok szerint rendeznek meg Magyarországon, nem veszélyezteti a járványkezelést”.

AZ F-CSOPORT PROGRAMJA A 2021-ES EURÓPA-BAJNOKSÁGON
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália  
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország  
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország  
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország  
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország  
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország  
MÁR CSAK 24 NAP A RAJTIG