Hollandia hengerelt, a harmadik csoportmérkőzését is megnyerte

Vágólapra másolva!
2021.06.21. 17:50
null
Depay (jobbra) a második gólját szerezte az Eb-n (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-bajnokság C-csoportjának 3. fordulójában a már biztosan csoportelső Hollandia 3–0-ra legyőzte Észak-Macedóniát Amszterdamban. Frank de Boer csapata június 27-én a Puskás Arénában a D-, az E- vagy az F-csoport harmadik helyezettjével találkozik a nyolcaddöntőben.

 

EURÓPA-BAJNOKSÁG
C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
ÉSZAK-MACEDÓNIA–HOLLANDIA 0–3 (0–1)
Amszterdam, Johan Cruijff ArenA, 15 227 néző. Vezette: Kovács I. (romániai)
Észak-Macedónia: Dimitrievszki – Sz. Risztovszki, Velkovszki, Muszliu, Alioszki – Tricskovszki (Csurlinov, 56.), Bardi (Sztojanovszki, 78.), Elmasz, Ademi (Nikolov, 78.), Trajkovszki (Haszani, 68.) – Pandev (Kosztadinov, 68.). Szövetségi kapitány: Igor Angelovszki
Hollandia: Stekelenburg – Dumfries (Berghuis, a szünetben), De Vrij (Timber, a szünetben), De Ligt, Blind, Van Aanholt – F. de Jong (Gakpo, 79.), Wijnaldum, Gravenberch – Depay (Weghorst, 66.), Malen (Promes, 66.). Szövetségi kapitány: Frank de Boer
Gólszerző: Depay (24.), Wijnaldum (51., 58.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Biztos csoportelsőként várta az utolsó kört Hollandia, Észak-Macedóniának pedig már nem volt esélye a harmadik hely megszerzésére. Frank de Boer, az oranje szövetségi kapitánya ennek ellenére nem tartalékolt, csupán két helyen változtatott az Ausztria elleni kezdőn.

A második percben épp az egyik új játékos, Gravenberch lőtt kapura a tizenhatoson kívülről, de nem talált kaput. A kilencedik percben gólt szerzett Észak-Macedónia, de korai volt az öröm, les miatt érvénytelen a találat. A 21. percben Trajkovszki tüzelt távolról, a kapufa azonban megmentette holland csapatot. Amely kisvártatva egy kontrát követően átrohant az északmacedón védelmen, és a tetszetős akció végén Depay megszerezte a vezetést. 0–1

Dumfries majdnem megduplázta az előnyt, de Dimitrievszki hárított. A 40. percben a Mol Fehérvárt erősíti Muszliu fejelhetett tisztán egy szögletnél, de nem találta el a holland kaput.

Wijnaldum megszerzi a második holland gólt (Fotó: AFP)
Wijnaldum megszerzi a második holland gólt (Fotó: AFP)

 

A fordulás után nem kellett sokat várni az első nagy holland helyzetre, De Ligt fejesénél a gólvonalról tisztázott Tricskovszki. Egy perc sem telt el, Hollandia növelte az előnyét. Labdaszerzés után Depay passzolt középre, a csapatkapitány Wijnaldum pedig közelről nem hibázott. 0–2

A folytatásban a korábbi újpesti Bardi szabadrúgását védte bravúrral Stekelenburg. Beindult a holland henger – Depay lövését még védte az északmacedón kapus, de a kipattanót tíz méterrel belőtte Wijnaldum. 0–3

Az északmacedón válogatott teljesen szétesett, a csereként beálló Weghorst egy perccel később a lécet találta telibe.

A 67. percben ünnepelt Észak-Macedónia – lecserélték a 122-szeres válogatott legendát, Goran Pandevet, aki utoljára lépett pályára címeres mezben. A 37 éves, BL-győztes játékos könnyek között búcsúzott.

Pandev búcsúja (Fotó: AFP)
Pandev búcsúja (Fotó: AFP)


A hajrá elején újabb lesgólt szerzett Észak-Macedónia. A holland cserék motiváltan vetették bele magukat a mérkőzésbe, a hatalmas mezőnyfölény ellenére több gólt már nem esett. Hollandia magabiztosan nyerte meg az utolsó csoportmérkőzését.

A hollandok ellenfele június 27-én a Puskás Arénában a D-, az E- vagy az F-csoport harmadik helyezettje lesz.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Ukrajna–Ausztria 0–1 (Baumgartner 21.)

A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Hollandia 3 3 8–2 +6 9
2. Ausztria 3 2 1 4–3 +1 6
3. Ukrajna 3 1 2 4–5 –1 3
4. Észak-Macedónia 3 3 2–8 –6 0

A KÉT VÁLOGATOTT KERETE

HOLLANDIA
KAPUSOK: 23 Marco Bizot (AZ Alkmaar), 1 Maarten Stekelenburg (Ajax), 13 Tim Krul (Norwich City – Anglia)
VÉDŐK: 17 Daley Blind (Ajax), 6 Stefan de Vrij (Internazionale – Olaszország), 2 Joël Veltman (Brighton – Anglia), 3 Matthijs de Ligt (Juventus – Olaszország), 4 Nathan Aké (Manchester City – Anglia), 22 Denzel Dumfries (PSV Eindhoven), 12 Patrick van Aanholt (Crystal Palace – Anglia), 5 Owen Wijndal (AZ Alkmaar), 25 Jurriën Timber (Ajax)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 8 Georginio Wijnaldum (Liverpool – Anglia), 21 Frenkie de Jong (Barcelona – Spanyolország), 14 Davy Klaassen (Ajax), 15 Marten de Roon (Atalanta – Olaszország), 16 Ryan Gravenberch (Ajax), 24 Teun Koopmeiners (AZ Alkmaar)
TÁMADÓK: 10 Memphis Depay (Lyon – Franciaország), 11 Quincy Promes (Szpartak Moszkva), 9 Luuk de Jong (Sevilla), 7 Steven Berghuis (Feyenoord), 18 Donyell Malen (PSV Eindhoven), 19 Wout Weghorst (Wolfsburg – Németország), 26 Cody Gakpo (PSV Eindhoven)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Frank de Boer

ÉSZAK-MACEDÓNIA
KAPUSOK: 1 Sztole Dimitrievszki (Rayo Vallecano), 22 Damjan Siskovszki (Doxa), 12 Riszto Jankov (Rabotnicski Szkopje)
VÉDŐK: 13 Sztefan Risztovszki (Dinamo Zagreb), 6 Viszar Muszliu (MOL FEHÉRVÁR), 2 Egzon Bejtulai(Shkëndija), 4 Kire Risztevszki (ÚJPEST), 3 Gjoko Zajkov (Charleroi), 14 Darko Velkovszki (Rijeka), 8 Ezgjan Alioszki (Leeds United)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 5 Arjan Ademi (Dinamo Zagreb), 17 Enisz Bardi (Levante), 20 Sztefan Szpirovszki (AEK Larnaca), 16 Boban Nikolov (Lecce), 15 Tihomir Kosztadinov (Ruzomberok), 11 Ferhan Haszani (Partizani Tirana), 21 Elif Elmasz (Napoli), 24 Daniel Avramovszki (Kayserispor), 25 Darko Csurlinov (VfB Stuttgart), 23 Marjan Radeszki (Akademija Pandev)
TÁMADÓK: 10 Goran Pandev (Genoa), 9 Alekszandar Trajkovszki (Real Mallorca), 7 Ivan Tricskovszki (AEK Larnaca), 18 Vlatko Sztojanovszki (Chambly), 19 Krszte Velkoszki (Sarajevo), 26 Milan Risztovszki (Spartak Trnava)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Igor Angelovszki

EURÓPA-BAJNOKSÁG
C-CSOPORT (BUKAREST, AMSZTERDAM)
Június 13., vasárnap, 18.00
Bukarest
Ausztria–Észak-Macedónia3–1
Június 13., vasárnap, 21.00
Amszterdam
Hollandia–Ukrajna3–2
Június 17., csütörtök, 15.00
Bukarest
Ukrajna–Észak-Macedónia2–1
Június 17., csütörtök, 21.00
Amszterdam
Hollandia–Ausztria2–0
Június 21., hétfő, 18.00
Amszterdam
Észak-Macedónia–Hollandia0–3
Június 21., hétfő, 18.00
Bukarest
Ukrajna–Ausztria0–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik