Eb 2020: Benjamin Pavard eltitkolhatta a sérülését

Vágólapra másolva!
2021.06.20. 20:44
A magyarok ellen végig a pályán lévő francia jobbhátvéd, Benjamin Pavard nem edzett, szombaton pályára lépő társai laza kocogással regenerálódtak.
Mindenki jól érezte magát a franciák edzésén (Fotó: Török Attila)
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Mindenki jól érezte magát a franciák edzésén (Fotó: Török Attila) A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

 

Budapesten maradt a francia válogatott a Magyarország elleni csoportmérkőzést követően. Az eredeti programterv szerint közvetlenül a találkozó után a gárdonyi Vital Hotel Nautisba vezetett volna Didier Deschamps együttesének útja, a terv azonban változott, így a Portugália elleni szerdai mérkőzésig egészen biztosan a fővárosi Marriott Hotel látja vendégül a világbajnoki címvédőt. Ez azt is jelentette, hogy a vasárnap délutáni edzésre sem valahol Fejér megyében került sor, hanem a Hidegkuti Nándor Stadion gyepére sétáltak ki a játékosok.

De még mielőtt megtették volna, a sajtó munkatársai végignézhették a biztonsági személyzet locsolóberendezéssel folytatott küzdelmét, a pálya széle mellett ugyanis automatikusan bekapcsolódott az öntözőrendszer, és amennyire a sárga mellényes emberkék futkosásából ki lehetett következtetni, ennek nem igazán lett volna itt az ideje. A mókásan kaotikus jelenetek alatt elkezdtek gyülekezni a szombati találkozót kihagyó francia játékosok, akiknek az erőnléti edző jó érzékkel a száraz térfélen vezényelt bemelegítést, bízva abban, hogy a 31 fokos meleg teszi a dolgát, és elpárologtatja a felesleges nedvességet a túloldalon.

A közben szintén megérkező, Magyarország ellen pályára lépő futballisták maradtak az oldalvonal mellett. Jó hangulatban, kisebb csoportokba verődve vidáman beszélgettek, egyedül Antoine Griezmannt hívta oda magához Didier Deschamps, és egyeztetett vele négyszemközt jó tíz percig. A regeneráló edzés nagyban hasonlított arra, amelyet a portugálok a mieink elleni mérkőzés után végeztek, Hugo Lloris és még néhányan a pálya oldalán felállított szobabicikliket tekerve lazítottak, míg egy kisebb társaság Paul Pogbával, Karim Benzemával és N'Golo Kantéval az élen lazán körbekocogta a pályát. A szövetségi kapitány Griezmann után Presnel Kimpembének tartott taktikai eligazítást, de csak röviden, mert a második körtől kezdve ő is csatlakozott a futókhoz.

A keret nem volt teljes, sokáig Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé és Benjamin Pavard is hiányzott. A PSG csatára a kocogást követő szabad programban sétált ki a pályára, és jókedvűen társalgott társaival, a Barcelona támadója és a Bayern München jobbhátvédje viszont később sem tűnt fel. Francia újságírók szerint mindketten sérülést szenvedtek a magyarok elleni mérkőzésen, de amíg Dembélét lecserélték, addig Pavard a pályán akart maradni, ezért nem jelezte a kispad felé, hogy problémája lenne. Deschamps állítólag nem fogadta jól, amikor tudomást szerzett az esetről, de hogy lett-e feszültség edző és játékos között, arra talán leginkább a franciák szerdai, portugálok elleni kezdőcsapata adhat választ.

A sajtónyilvános edzés folytatásában egyértelműen Griezmann érezte magát a legjobban. A Barcelona támadója a kocogás végeztével biciklizett, rúgott néhány gólt az üres kapuba, pacsizott a magyarok ellen pályára nem lépő játékosokkal, majd egy hűtőládán ülve nézte, ahogyan társai a szélről bejövő labdákat kapásból kapura lövik, és nagyokat mosolygott, amikor valaki látványosat rontott. Az edzést egymás elleni kispályás játék zárta, amelyen szintén a kevés meccsterhelést kapó futballisták kaptak lehetőséget, a többiek csak szemlélték az eseményeket. Karim Benzema fekvőtámaszokat nyomva, Paul Pogba a földön ücsörögve, Kylian Mbappé labdával a kezében sétálgatva. Ha a hátralévő mérkőzéseiken is akkor lesz az összhang a futballisták között, mint a vasárnap a Hidegkuti Nándor Stadion gyepén volt, nehéz lesz megállítani a franciákat.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália 0–3
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország 1–0
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország 1–1
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország 2–4
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK!
AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Franciaország 2 1 1 2–1 +1 4
2. Németország 2 1 1 4–3 +1 3
3. Portugália 2 1 1 5–4 +1 3
4. MAGYARORSZÁG2111–4–31

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik