Az oroszok Alekszej Mirancsuk góljával legyőzték a finneket

Vágólapra másolva!
2021.06.16. 14:45
A labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójának első mérkőzésén Oroszország 1–0-ra legyőzte Finnországot a B-csoportban.

Alekszej Mirancsuk góljával nyertek az oroszok (Fotó: AFP)
Alekszej Mirancsuk góljával nyertek az oroszok (Fotó: AFP)

 

EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
B-CSOPORT
FINNORSZÁG–OROSZORSZÁG 0–1 (0–1)
Szentpétervár,
Gazprom Aréna, 34 067 néző. Vezette: Makkelie (holland)
Finnország: Hrádecky – Toivio (F. Jensen, 85.), Arajuuri, O'Shaughnessy – Raitala (Soiri, 75.), Schüller (Kauko, 67.), Lod, Kamara, Uronen – Pukki (Lappalainen, 75.), Pohjanpalo. Szövetségi kapitány: Markku Kanerva
Oroszország: Szafonov – Mário Fernandes (Karavajev, 26.), Gyivejev, Dzsikija, Kuzjajev – Zobnyin, Barinov, Ozdojev (Zsemaletgyinov, 61.) – Alekszej Mirancsuk (Muhin, 85.), Dzjuba (Szobolev, 85.), Golovin. Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov
Gólszerző: Al. Mirancsuk (45+2.)

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A finnek az első fordulóban meglepetésgyőzelmet arattak a dánok ellen Koppenhágában – igaz, azt a mérkőzést beárnyékolta Christian Eriksen drámai esete. Az oroszok háromgólos vereséget szenvedtek a nyitó körben Belgium ellen.

Ezen a mérkőzésen Oroszországban a hazaiak irányítottak az első perctől kezdve, de kis híján így is a finnek jutottak előnyhöz: a 4. percben Joel Pohjanpalo gyönyörűen fejelt a kapuba egy beadás után, de les miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

A folytatásban tovább nőtt az orosz mezőnyfölény, de veszélyes kapura lövésig sokáig nem jutottak el Artyom Dzjuba kapufáját leszámítva. A finnek eközben a kontrákra koncentráltak, és a saját védőharmadukban igyekezték lezárni a passzsávokat.

Az orosz az első félidő hosszabbításában, a 47. percben szerezték meg a vezetést: tizenhatoson belüli látványos összjátékot követően az Atalanta játékosa, Alekszej Mirancsuk kapott labdát, amelyet betekert a kapu jobb felső sarkába (0–1).

EGY KIS STAT: az orosz válogatott még egyszer sem vesztett el úgy Eb-meccset, hogy előnnyel fordult a szünetben. Igaz, hasonlóra legutóbb 2012-ben volt példa, akkor 1–1-es döntetlent játszott Lengyelország ellen.

A második félidőben már támadóbban léptek fel a finnek, és Teemu Pukki révén az első kapura lövésükig is eljutottak az 55. percig, Matvej Szafonov azonban védett.

A folytatásban Finnország sokkal nyíltabban játszott, ezáltal pedig az oroszoknak is több helyük volt támadni. A 67. percben hazai kontra után Rifat Zsemaletgyinov centikkel tüzelt a kapu mellé, a 72. percben újabb orosz ellentámadás végén Daler Kuzjajev lőhetett, de Lukás Hrádecky nagyot védett.

A hajrában próbálkoztak támadásokkal a finnek, de nem tudták áttörni az oroszok védelmét. A hazai pályán játszó Oroszország 1–0-ra megnyerte a mérkőzést, így két kör után mindkét csapat három ponttal áll.

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJÁT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

AZ ÁLLÁS
1. Belgium 1 1 3–0 +3 3
2. Finnország 2
1
1
1–1 0
3
3. Oroszország 2
1
1 1–3 –2 3
4. Dánia 1 1 0–1 –1 0

FINNORSZÁG – VÉGLEGES KERET (26 fő)
KAPUSOK: 1–Lukás Hrádecky(Bayer Leverkusen – Németország),12–Jesse Joronen(Brescia – Olaszország),23–Anssi Jaakkola(Bristol Rovers – Anglia)
VÉDŐK: 2–Paulus Arajuuri(Pafosz – Ciprus),18–Jere Uronen(Genk – Belgium),16–Thomas Lam(PEC Zwolle – Hollandia),4–Joona Toivio(Häcken – Svédország),15–Nico Hämäläinen(Queens Park Rangers – Anglia)17–Nikolai Alho(MTK BUDAPEST),3–Daniel O'Shaughnessy(HJK),5–Leo Väisänen(Elfsborg – Svédország),22–Jukka Raitala(Minnesota United – Egyesült Államok),25–Robert Ivanov(Warta Poznan – Lengyelország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 14–Tim Sparv(Lárisza – Görögország),11–Rasmus Schüller(Djurgarden – Svédország),6–Glen Kamara(Rangers – Skócia),13–Pyry Soiri(Esbjerg – Dánia),19–Joni Kauko(Esbjerg – Dánia),9–Fredrik Jensen(Augsburg – Németország),24–Onni Valakari(Pafosz – Ciprus),8–Robin Lod(Minnesota United – Egyesült Államok),7–Robert Taylor(Brann – Norvégia)
TÁMADÓK: 10–Teemu Pukki
(Norwich City – Anglia),20–Joel Pohjanpalo(Union Berlin – Németország),21–Lassi Lappalainen(CF Montréal – Kanada),26–Marcus Forss(Brentford – Anglia)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Markku Kanerva

OROSZORSZÁG – VÉGLEGES KERET (26 fő)
KAPUSOK: 1–Anton Sunyin(Dinamo Moszkva),12–Jurij Djupin(Rubin Kazany),16–Matvej Szafonov(FK Krasznodar)
VÉDŐK: 18–Jurij Zsirkov(Zenit),13–Fjodor Kudrjasov(Antalyaspor – Törökország),14–Georgij Dzsikija(Szpartak Moszkva),2–Mário Fernandes(CSZKA Moszkva),5–Andrej Szemjonov(Ahmat Groznij),4–Vjacseszlav Karavajev(Zenit),3–Igor Gyivejev(CSZKA Moszkva),24–Roman Jevgenyev(Dinamo Moszkva)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 17–Alekszandr Golovin(Monaco – Franciaország),20–Alekszej Ionov(FK Krasznodar),11–Roman Zobnyin(Szpartak Moszkva),23–Daler Kuzjajev(Zenit),15–Alekszej Mirancsuk(Atalanta – Olaszország),6–Gyenyisz Cserisev(Valencia – Spanyolország),7–Magomed Ozdojev(Zenit),8–Dmitrij Barinov(Lokomotiv Moszkva),21–Danyiil Fomin(Dinamo Moszkva),19–Rifat Zsemaletgyinov(Lokomotiv Moszkva),26–Makszim Muhin(Lokomotiv Moszkva),25–Gyenyisz Makarov(Rubin Kazany)
TÁMADÓK:22–Artyom Dzjuba(Zenit),10–Anton Zabolotnyij(Szocsi),9–Alekszandr Szobolev(Szpartak Moszkva)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Sztanyiszlav Csercseszov

B-CSOPORT (KOPPENHÁGA, SZENTPÉTERVÁR)
Június 12., szombat, 18.00
Koppenhága
Dánia–Finnország 0–1
Június 12., szombat, 21.00
Szentpétervár
Belgium–Oroszország 3–0
Június 16., szerda, 15.00
Szentpétervár
Finnország–Oroszország 0–1
Június 17., csütörtök, 18.00
Koppenhága
Dánia–Belgium x–x
Június 21., hétfő, 21.00
Koppenhága
Oroszország–Dánia x–x
Június 21., hétfő, 21.00
Szentpétervár
Finnország–Belgium x–x

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik